По време на традиционната голяма септемврийска презентация Apple анонсира „Най-съвършеният

...
По време на традиционната голяма септемврийска презентация Apple анонсира „Най-съвършеният
Коментари Харесай

Анонс на смартфоните iPhone Xs и iPhone Xs Max: характеристики и цени

По време на обичайна огромна септемврийска презентация Apple анонсира „Най-съвършеният iPhone, който сме създавали„. Новият модел носи името iPhone Xs.

Както и миналогодишната версия, новият телефон е оборудван с безрамков екран с разрез в горната част. Новият iPhone е водоустойчив и има отбрана от клас IP68. Той устоя на потапяне в 2 метра вода в продължение на 30 минути. Няма отрицателни последствия при заливане с разнообразни сокове и напитки.

iPhone Xs е оборудван с 5,8-инчов OLED екран с резолюция 2436х1125 пиксела (458 ppi). Но размерите на устройството са даже по-малки от тези на предходните 5,5-инчови модели. Новият айфон поддържа Dolby Vision и HDR10, като динамичният диапазон на новия модел е уголемен с 60% спрямо предходното потомство iPhone X.

Анонсиран бе и моделът iPhone Xs Max който има още по-голям екран – 6,5 инча и резолюция 2688х1242 пиксела. Плътността на изображението е същата – 458 пиксела на инч. Габаритните размери на iPhone Xs Max са същите, като на предходните версии Plus с 5,5-инчов екран. Поддържа се 3D Touch.

В новия телефон са сложени доста по-мощни представители и осезателно по-бърза биометрична система. Алгоритмите за различаване на лицето са усъвършенствани и в този момент разпознаването на потребителя е доста по-бързо.

В iPhone Xs и Xs Max се употребява новия процесор A12 Bionic, който се създава посредством 7 нанометров софтуерен развой. Чипът разполага с 6 процесорни ядра, 4-ядрен графичен процесор, и обособения копроцесор Neural Engine за логаритмите с машинно образование. Производителността на копроцесора е 5 трилиона интервенции в секунда. Новият A12 Bionic е формиран от 6,9 милиарда транзистора и е по-бърз от своя предходник. Apple съобщи до 15% по-висока скорост на процесорно ядро, и до 50% за графичния процесор. Подобрена е работата с допълнена действителност, вграден е усъвършенстван контролер на паметта, който може да адресира до 512 GB вградена непрекъсната памет.

Новите iPhone Xs и iPhone Xs Max имат усъвършенствана камера, с помощта на новите фотосензори и новия процесор за обработка на изображенията A12 Bionic. Основната камера е двойна, с два 12 МР датчика. Единият има широкоъгълен обектив с апертура F/1,8, a другият е телефото, с апертура F/2,4. Всеки фотосензор разполага със лична оптична система за различаване на изображението. Фотосветкавицата True Tone е с усъвършенстван набор. Алгоритмите с изкуствен интелект разпознават типичните подиуми и сортират оптималния режим за правене на снимки. Новият Smart HDR режим прави 9 фотоси едновременно с разнообразни настройки на експонацията, които след това сплотява в общо изображение с модифицирани най-светли и най-тъмни сектори. Поддържа се боке резултата. При видео, може да се записва стерео тон.

В iPhone от новото потомство е усъвършенствана автономността. Версията iPhone Xs с едно зареждане работи 30 минути по-дълго от iPhone X. А Phone Xs Max – с час и половина повече.



Интересен нов миг в iPhone Xs е поддръжката на две SIM карти: общоприета и електронна eSIM. А за Китай е планувана версия с две типичен SIM карти. Поддържа се LTE от гигабитов клас.



Смартфоните iPhone Xs и iPhone Xs Max ще се продават с 64, 256 и 512 GB флаш диск. Традиционно, Apple не заяви какъв брой RAM има в новите телефони. Цената на iPhone Xs започва от $999 за младшата версия. Цената на iPhone Xs Max стартира от $1099 за конфигурацията с минимум памет. Продажбите започват на 21 септември тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР