По време на пандемията от Ковид-19 имахме време да се

...
По време на пандемията от Ковид-19 имахме време да се
Коментари Харесай

В „Код здраве“ очаквайте: Как да се грижим за зъбите си

По време на пандемията от Ковид-19 имахме време да се замислим за доста от нещата, които все оставяхме на назад във времето. Работа, задължения, срещи, домакинска работа… и някак все не оставаше време да се обърнем към себе си, към навиците, с които може би неумишлено си вредим, улисани по всичко друго, което би трябвало да свършим за деня, седмицата, годината.

Именно на една такава тематика този петък посвещаваме предаването ни „ Код здраве “. Водещата Радина Василева ще беседва с един млад и доста сполучлив в кариерата си експерт по дентална медицина - доктор Димитър Ковачев, който особено ще пристигна до студиото на „ Спортал Медиа Груп “ от Пловдив, където практикува.

Двамата ще обсъдят доста въпроси, като ще извърнат особено внимание на най-често допусканите неточности във връзка с оралната хигиена в всекидневието – какво вършим неверно и какво постоянно пропущаме да правим въобще.

Разбира се, няма по какъв начин да се пропуснат и рисковите групи пациенти. Оказва се, че, даже и без да го осъзнаваме, множеството от нас попадат в такава. Ако да вземем за пример заран имате табиет да пиете по чаша лимонен сок преди да отидете на работа увеличавате риска от така наречен разкриване на венците – положение, което е доста мъчително и неприятно, за което постоянно се постанова намесата на зъболекаря.

Пушачите също имат учредения за терзание, най-много поради катрана и никотина в общоприетите стандартни цигари. Какво да вършат те, обаче, в случай че макар всички предизвестия не могат да се откажат от този табиет и има ли по-малко нездравословна опция, както и кои са храните, които зъбите обичат – очаквайте този петък, единствено в „ Код здраве “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР