По време на откриването на Международното изложение Природа, лов риболов“

...
По време на откриването на Международното изложение Природа, лов риболов“
Коментари Харесай

Осмата национална трофейна изложба вече приема посетители

По време на откриването на Международното ревю „ Природа, лов лов на риба “ в Пловдив с максимален интерес несъмнено се очакваше порти да отвори Палата №7, където е показана 8-ата Национална трофейна галерия.

Тя бе открита още в първия ден на ревюто – 22 март, и ще продължи даже след приключването в Седмицата на гората до 9 април.

На откриването ръководителят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев сподели:

„ За нас е привилегия, че сме тук дружно с всички вас и ще сложим началото на честванията на 125-годишнината на Националното ловно-рибарско съдружие „ Съюз на ловците и рибарите в България ”.

От основаването си, до през днешния ден цялата съзнателна активност на българските ловци и рибари е ориентирана към запазване, обогатяване, надграждане в любовта към природата и грижата за дивеча.

През 2021 година Националното ловно-рибарско съдружие „ Съюз на ловците и рибарите в България ” бе признато за член на IUCN – Международния съюз за запазване на природата, което е голямо международно самопризнание за неговата природозащитна активност. Този съюз сплотява повече от 1400 екологични организации от 160 страни.

На 8-та Национална трофейна галерия посетителите ще могат да видят 612 неповторими трофея от 12 типа дивеч – доблестен елен, елен лопатар, сърна, муфлон, дива свиня, вълк (череп и кожа), черепи от чакал, лисица, язовец, черен пор, белка.

Отделено е място и за националните ни върхове, както и за някогашните и сегашен международен връх от трофей на доблестен елен, добити в България.

Тук е моментът да благодаря на Министерство на земеделието и Изпълнителна организация по горите за съдействието, както и на всички ловци, които предоставиха своите титли. “

Със златни медали са оценени 31 трофея от доблестен елен, 6 от елен лопатар, 21 от сърна, 66 то дива свиня, 9 от череп на вълк, 32 йот чакал, 1 от лисица или общо 166 трофея.

Свои титли демонстрира и най-успешният ловджия на вълци в България, а евентуално и в цяла Европа Семир Хаджиев. С огромен интерес се чакат и трофеят от дива свиня на асеновградчанина Илия Димитров, придобит в края на предходната година, който има всички шансове да влезе в Топ 3 в класацията на родните титли от типа.

Изключително впечатляваща е диорамата на изложбата, която ще достави наслада и на най-малките гости.

Благодарност би трябвало да се изкаже на екипа на Националното съдружие, който направи всичко належащо забележителното събитие да стане факт.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР