По време на коронавирусната епидемия и случаите, които вече стигнаха

...
По време на коронавирусната епидемия и случаите, които вече стигнаха
Коментари Харесай

7 начина да намалите риска от заразяване с COVID-19

По време на коронавирусната зараза и случаите, които към този момент стигнаха и до България, най-хубавото решение за всички, е оптимално ограничение на физическите контакти с хора и избягването на навестяване на публични места и скупчването на огромни тълпи. Но за множеството от нас, това е невероятно. Именно по тази причина са ви нужни някои на практика препоръки, изключително в случай че се постанова да продължите да ходите на работа, да вечеряте в ресторант, да пазарувате в огромни магазини или да пътувате в публичния превоз.
Избягвайте да докосвате бутоните на асансьорите и публичния превоз с пръсти
Средностатистически всеки от нас допира лицето си най-малко по 10 пъти на час. Ръцете и възглавничките на пръстите са онази част от тялото ни, която влиза в контакт с най-вече неща всекидневно. Специалисти предлагат, когато е допустимо, да избягвате да докосвате с ръце обекти, които биват докосвани от хиляди ръце дневно. Когато е допустимо, използвайте лакти, колене (ако бутоните са сложени ниско) или други движимости, с които да докоснете бутона на асансьора или на вратата на публичното транспортно средство.

Когато би трябвало да въведете PIN код на POS терминал или банкомат, използвайте кокалчетата на пръстите, а не самите възглавнички. Ако всекидневието ви го разрешава, не е неприятна концепция да употребявате ръкавици от самото начало, до момента в който сте на открито. За предпочитане са кожените тъкани, които не задържат и не пропущат външното наличие да доближи до кожата.

Когато не би трябвало да натискате бутон, а да отворите врата с дръжка, използвайте предмишница или лакът, с цел да натиснете ръчката. Така ще избегнете контакта с пръстите си, с които е мощно евентуално незабелязано да докоснете най-малко няколко пъти лицето или устата до края на деня. Когато имате опция да избегнете физическите ръчки и да употребявате автоматизирани бутони, постоянно го предпочитайте.
Обърнете внимание къде оставяте телефона си
Според китайско изследване телефоните ни са огнище на повече бактерии и замърсявания, в сравнение с тоалетната чиния… Те са в непрестанен контакт с нашите ръце и с доста други повърхности, върху които ги слагаме всеки ден – на бюрото в офиса, на масата в кафенето или ресторанта. Затова специалистите предлагат постоянно да дезинфекцирате екрана и корпуса на вашия смарт телефон, а също по този начин и да не го слагате непосредствено върху маси и други плоскости, а да подложите салфетка, върху която да го оставите. Така ще избегнете директния контакт с плота, който може да е нечист.
Ограничете ръкостисканията и прегръдките
Всички сме срещали любвеобилния типаж хора – те желаят непрестанно да ни прегърнат, да ни ръкостискат, от време на време даже да ни целунат по бузата. Има огромна възможност и вие да сте един от тях. Но в грипния сезон сведете физическия контакт с други хора до най-малко. Дори и вие да сте здрави и спокойни за персоналното си положение, има възможност другия да е болен от грипен вариант, или даже ковид или да придвижва патоген, без даже да знае за това.
Винаги използвайте дезинфектант преди хранене
Нека почистването на ръцете ви преди хранене се трансформира в непрекъснат табиет, който далеч  не е единствено мярка към грипната зараза и ковид. Дезинфектантите се продават в комфортни дребни опаковки,  които са лесни за преместване и могат да бъдат употребявани на процедура на всички места и много бързо. Ако не разполагате с подобен, мокрите кърпи съдържащи алкохол също са известна опция.
Мийте ръцете си всякога, когато това е допустимо
Освен, че средностатистическият от нас допира лицето си най-малко по 10 пъти на час, хората, които носят очила или контакти лещи, са по-склонни към по-чест физически досег на очите, носа, устните и региона на лицето. Затова предлагаме на всички да мият допустимо най-често ръцете си, даже и да не са у дома и да го вършат усърдно. Тук може да видите как според експертите е най-ефективният способ за измиване на ръце.
Носете спомагателни салфетки,  мокри кърпи и пликове за предпазване
Носенето на спомагателни кърпички, мокри кърпи, салфетки за еднократна приложимост и всевъзможни други сходни консумативи би трябвало да се трансформира във ваш табиет. Здравните управляващи поучават, че не е задоволително да дезинфектираме или измиваме ръцете си постоянно преди хранене, само че също толкоз наложително е да го вършим по-късно. Също, въпреки и с риск да прозвучи параноично, добра концепция е ръцете да се почистват след всеки досег на външен обект, след всяко ръкостискане и след всеки контакт с външната среда.
Избягвайте да боравите с пари в брой
Банкнотите и монетите са в действителност, в действителност мръсни. Повечето от нас даже не си дават сметка къде може да са попадали преди тях и какъв брой замърсявания, бактерии и вируси могат да придвижват по себе си. Затова най-здравословното решение за разплащане през днешния ден е потреблението на дебитни и кредитни карти постоянно, когато това е допустимо.

Също по този начин, с цел да минимизирате риска, още по-удачен вид са електронните системи за разплащания като Гугъл Pay, Apple Pay, Samsung Pay и безконтактни кредитни и дебитни карти. И не забравяйте, че когато от вас се изисква да въведете PIN код, постоянно можете да употребявате кокалчето на пръста си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР