Женска мечка, която миналата година уби планинар в Италианските Алпи

...
Женска мечка, която миналата година уби планинар в Италианските Алпи
Коментари Харесай

Мечка, убила планинар в Италия, ще бъде предадена на резерват в Германия

Женска мечка, която предходната година умъртви алпинист в Италианските Алпи и провокира яростна юридическа борба за ориста си, ще бъде предадена на резерват в Германия, оповестиха през днешния ден управляващите на северната италианска област Трентино-Алто Адидже, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

След като мечката, известна като Джей Джей 4, извърши смъртоносно нахлуване против 26-годишен мъж през април 2023 година, управляващите в Трентино-Алто Адидже издадоха заповед за залавянето и умъртвяването ѝ. Смъртното наказване обаче беше блокирано в резултат на юридически дейности на природозащитници.

" Джей Джей 4 ще бъде трансферирана до есента ", сподели съветникът по туризъм и лов на региона Трентино-Алто Адидже, Роберто Файлони, пред всекидневника " Кориере дел Трентино ", като посочи, че мечката ще получи втори дом в Алтернативния парк за мечки " Ворбис " в немската провинция Тюрингия.

Решението бе взето, откакто организацията за отбрана на животните Ел Ей Ви сподели, че е получила достъп до медицински документи, от които е станало ясно, че Джей Джей 4 и друга мечка са държани в злочестина в област Трентино-Алто Адидже, " в изискванията на мощен стрес ". Файлони отхвърли това да е правилно.

Районът към град Тренто, който беше обитаем още веднъж с мечки след 1999 година по финансирана от Европейския съюз стратегия, претърпя няколко набези на мечки през последните години, което повдигна въпроси по какъв начин да бъде реализирано сполучливо общуване сред мечките и хората.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР