По време на ежегодната си конференция, посветена на софтуерните разработчици,

...
По време на ежегодната си конференция, посветена на софтуерните разработчици,
Коментари Харесай

Новите очила на Facebook работят без смартфон

По време на годишната си конференция, отдадена на софтуерните разработчици, Фейсбук показа новите очила за виртуална действителност Oculus Go . Както си проличава и от името му, устройството е създадено дружно със експертите в региона Oculus и е първото независимо устройство за виртуална действителност, което не се потребност нито от компютър, нито от смарт телефон, с цел да работи .

Oculus Go се предлага в две версии - с памет 32 и 64GB - на цена надлежно 200 и 250 щатски $. Засега новото устройство ще се предлага единствено във фирмения магазин на Фейсбук, както и онлайн платформите на Amazon и Best Buy. И до момента в който новите очила на Фейсбук нямат потребност от смарт телефон, с цел да работят, подобен въпреки всичко ще ви би трябвало, с цел да ги настроите в началото.

Иначе комплектът включва специфичен контролер (какъвто употребяват и очилата Daydream на Google), благодарение на който можете да навигирате в личната си виртуална среда. За страдание, единственият цвят, с който се оферират новите очила Oculus Go, е сив.

 Снимка 354058

Едно от най-интересните нововъведения по отношение на предходните опити на Фейсбук с очила за виртуална действителност е опцията в устройството да бъдат внедрени специфични лещи за хората с повредено зрение . Услугата коства 80 $.

Производителите прецизират, че Oculus Go могат да бъдат употребени в композиция със общоприети очила, само че покупката на специфичните лещи обезпечава доста по-голям комфорт по време на дълги и продължителни сесии на игра, да вземем за пример.

LCD екранът на Oculus Go има резолюция от 2560 х 1440 пиксела и е смесен с вградени високоговорители , тъй че няма да имате потребност от слушалки. Странното е, че макар че Oculus Go е устройство от последно потомство, то употребява остарелия Micro-USB интерфейс, вместо по-новия порт USB-C.

В тази връзка, от компанията производител твърдят, че батерията на Oculus Go устоя до 3 часа с едно зареждане , въпреки че съгласно множеството блогъри, които към този момент са имали удоволствието да тестват устройството, в действителни изискване то устоя сред 2 и 2 часа и половина.



Колкото до поддръжката на приложения, Oculus Go работи с над 1000 приложения и даже е съчетаем с приложенията на Samsung Gear VR (също основани благодарение на Oculus). Въпреки предварителните упования, Oculus Go няма да поддържа приложенията на Oculus Rift, само че за сметка на това ще има няколко нови функционалности: Oculus TV, Oculus Rooms и Oculus Venues.

Oculus Venues дава достъп на потребителите до концерти и други събития онлайн. Oculus Rooms пък е обществено приложение, даваща опция да участвате в разнообразни виртуални действия със свои другари (игри, филми, музика и др). Oculus TV, въпреки това, разрешава до четирима души да гледат друго наличие онлайн или на запис във виртуална среда.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР