По време на едно от най-мащабните военни учения за последните

...
По време на едно от най-мащабните военни учения за последните
Коментари Харесай

Швейцария проведе мащабни военни учения

По време на едно от най-мащабните военни учения за последните три десетилетия швейцарските бойци организираха обучение, по време на което отработиха отблъскването на фиктивни врагове, при което изстрелваха муниции, като по този метод демонстрираха качествата си за самозащита, съобщи Ройтерс.

Ученията се организираха в четири кантона на страната в границите на девет дни и в тях участваха 4000 бойци. Те бяха осъществени в миг, в който ролята на Швейцария в европейската защита притегля в този момент внимание на фона на апели Берн да помогне на Украйна в битката против съветската инвазия.





Миналия четвъртък на полигона " Ле Прадиер " група новобранци - множеството от които цивилни, полагащи постоянната си военна работа - постепенно изкачиха рид, като използваха  димна граната, с цел да се скрият от хипотетичния зложелател, преди да залегнат и да стрелят по целите си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ученията " Лукс 23 ", планувани от 2021 година, не са проведени в отговор на съветската инвазия в Украйна през февруари предходната година, само че швейцарската войска съобщи, чe нахлуването на Русия е направило учението още по-ефективно.



" Готовността на сътрудниците ни и разбирането от страна на жителите във връзка с този вид образования доста са се трансформирали ", сподели Матиас Тушер, пълководец на Първа швейцарска сухопътна дивизия. Той добави, че това е директно обвързвано с войната в Украйна.





Нараства публичният и интернационалният напън за Швейцария да вдигне възбраната за експорт на оръжия към райони, в които има военни спорове, само че някои политически фракции се боят, че това би поставило завършек на обичайна външна политика на неутралитет, която Швейцария води, отбелязва Ройтерс.

" Разбираме, че хората бъркат нуждата за поддръжка на нападната страна и нуждата да се остави място агресорът, когато той e дефиниран като подобен, да се върне за диалози и за намиране на решения ", сподели Мауро Погия, старши консултант в департамента по сигурност, население и опазване на здравето в Женева. Той съобщи, че " няма нищо по-лошо от затварянето на порти и Швейцария би трябвало да бъде вратата, през която постоянно може да се откри излаз и тази врата би трябвало да бъде защитавана ".







Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР