По време на днешната национална конференция на ГЕРБ журналистката от

...
По време на днешната национална конференция на ГЕРБ журналистката от
Коментари Харесай

Цената на насилието над журналисти е една - оставка!

По време на днешната национална конференция на ГЕРБ журналистката от „ Свободна Европа “ Полина Паунова бе нападната, блъскана, а телефонът й беше изтръгнат от ръцете й и пренебрегнат. Хората, които са я нападнали, са били с баджове на делегати. По-късно обстановката става още по-изострена, откакто възрастен мъж също се включва с директни обиди към нея. ГЕРБ обаче се разграничиха и обявиха, че става въпрос за провокатори, които се пробвали да атакуван и техни поддръжници. А от пресцентъра на МВР разясниха пред Свободна Европа само, че са осведомени със протичащото и към този момент няма какво да оповестят публично.



Ние, Момичетата от града, обаче сме безапелационни, че агресията – физическа и вербална – против журналистката Полина Паунова, до момента в който тя отразява Националната конференция на ГЕРБ (управляващата сега партия в България) и антиправителствения митинг, е напълно неприемлива. Недопустимо е и бездействието на органите на реда, които не започнаха никакви дейности против провокаторите, нападнали публицисти и стачкуващи. И ГЕРБ би трябвало да поеме политическа отговорност за протичащото се.

България се намира на 111-о място по независимост на медиите в листата от 180 страни - най-ниското в Европейския съюз и на Балканите, а заплахата за свободата на словото е забележима. Оставка! Незабавно! 

 
Кои са същинските лица на митинга?

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР