По внесен обвинителен акт от Софийска районна прокуратура на затвор

...
По внесен обвинителен акт от Софийска районна прокуратура на затвор
Коментари Харесай

Жена бе осъдена за кражба на бижута от 95-годишна

По импортиран обвинителен акт от Софийска районна прокуратура на затвор е наказана 53-годишна жена за кражба.

На 04.11.2021 година в 11.00 часа обвинената Р.С. чакала на ул. „ Доспат ” в София М.Д., като й споделила, че я търси поради публикация за обувки, които потърпевшата продавала. 95-годишната жена поканила обвинената в дома си, с цел да ѝ покаже въпросните обувки. Р.С. помолила за чаша вода и до момента в който старата жена й сипвала, обвинената откраднала от стаята ѝ сребърни и златни бижута на стойност 1101,80 лв. и древен сребърен колан за национална носия на стойност 900 лв..

След това обвинената обяснила на 95-годишната жена, че щерка ѝ я чака на улицата, че трябвало да отиде да я вземе и ще се върне за обувките. Минало известно време и Р.С. не се върнала, а М.Д. забелязала, че бижутата ѝ ги няма и подала сигнал в полицията.

Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото Р.С. е осъждана на „ отнемане от независимост “ дейно за идентични закононарушения.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието са събрани доказателства, че точно Р.С. е създател на действието.

Софийски областен съд призна обвинената за отговорна по повдигнатото ѝ обвиняване и наложи на Р.С. наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, което тя следва да изтърпи дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР