По-високите температури в края на януари поприключиха. Най-ниска е температурата

...
По-високите температури в края на януари поприключиха. Най-ниска е температурата
Коментари Харесай

До края на седмицата можем да очакваме сняг в цялата страна


По-високите температури в края на януари поприключиха. Най-ниска е температурата на връх Мусала - минус 8 градуса. Задават се преваляванията - те към този момент започнаха в крайните югозападни региони, както и в северозападната част от страната. Това заяви в студиото на Българска национална телевизия синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева.
" Ние сме в предната част на един бездънен средиземноморски циклон. Той стационира над централното Средиземноморие, само че ние оставаме в по-топлата му част, макар че температурите не са толкоз високи към този момент. И през днешния ден температурите ще са по-високи от климатичните правила. От на следващия ден обаче от северозапад, в следствие и от североизток стартира намаляване на температурите. До края на седмицата се чакат и превалявания от сняг даже и в равнинната част от страната ", сподели гл. ас. доктор Анастасия Стойчева – началник отдел " Метеорологични прогнози ", Национален институт по метеорология и хидрология.
Снегът ще натрупва в обособените региони с друга дебелина. Очаква се в централните и източните региони на страната, изключително в Североизточна България може да надвишава 10 см. Най-голяма е вероятността за превалявания в петък, като най-късно преваляванията ще преминат от дъжд в сняг по Черноморието. Предстои една по-скоро зимна седмица, посочи Стойчева.
В края на седмицата се чака и дневните температури тук-там да остават и под нулата. В края на януари и началото на февруари може да има минимални температури до към минус 10 градуса.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР