По-високи такси за хазарта предлагат партиите, които подкрепят правителството. Това

...
По-високи такси за хазарта предлагат партиите, които подкрепят правителството. Това
Коментари Харесай

Предложение: По-високи такси за хазарта и повече приходи за бюджета, от тях – близо 70 млн. лв. за култура

По-високи такси за хазарта оферират партиите, които поддържат държавното управление. Това ще докара до повече доходи в бюджета - към 100 милиона лв.. От тях 68 милиона лв. ще бъдат раздадени за просвета. Останалите средства ще бъдат изхарчени за хонорари в детски градини и ясли, за детски онкологичен център, за Българска академия на науките, както и за нов център по киберсигурност.
А друга част от спомагателните доходи ще подкрепят храмове, лечебни заведения и учебни заведения, които купуват електричество на регулярни цени. Депутатите в бюджетната комисия от ръководещото болшинство (ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС) отхвърлиха всички оферти на опозицията сред първо и второ четене, в това число настояването на Има Такъв Народ да бъде върнато ДДС от 20% за заведенията за хранене. ИТН и „ Възраждане “ предложиха държавните енергийни компании да не внасят в хазната 100% дял, само че това не беше утвърдено. От „ Възраждане “ желаеха също за една година парите от вноските в частните пенсионни фондове да се пренасочат към Национален осигурителен институт, само че и това не беше подкрепено. На съвещанието на бюджетната комисия участват представители на бизнеса и синдикатите. Президентът на КНСБ Пламен Димитров предизвести, че в три бранша - „ Земеделие “, „ Градски превоз “ и „ Здравеопазване “, зрее неодобрение, тъй като не са планувани по-високи разноски за заплати. Според Димитров има 1,1 милиарда лв. повече в Здравната каса, само че нула лв. за нарастване на заплати. „ Това, което не сте създали, ще докара до напрежение след Коледа. Гответе се за митинги и стачки “, сподели той.
Депутатите се скараха поради повече финансови разноски от спомагателни 4 милиона лв. за постройката на Народното събрание. Тошко Йорданов от Има Такъв Народ сподели, че остава с чувство за „ корупционна договорка “ за закупуване на нова система за гласоподаване, монитори и устройства за вота на народните представители в зала. Днес депутатите от бюджетната комисия гласоподават текст по текст Закона за държавния бюджет през 2024 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР