По три досъдебни производства, които касаят изборите, работи прокуратурата. Това

...
По три досъдебни производства, които касаят изборите, работи прокуратурата. Това
Коментари Харесай

Разследват три изборни нарушения в Хасково

По три досъдебни производства, които касаят изборите, работи прокуратурата. Това заяви прокурорът от Хасковската Районна прокуратура Антон Иванов на взаимен брифинг с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи Венцислав Кирчев.

Едното от тях не е за нарушение на политическите права на жителите, а за хипотетично документно закононарушение при формиране на преносими изборни секции за лица с увреждания на територията на общините Стамболово и Минерални бани, посочи Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

По друго дело за пазаруване на гласове на изборите на 4 април т.г. за 72 часа е арестуван Н.Т., който дал на 10 души от харманлийското село Славяново по 80 лв. , с цел да гласоподават за избрана политическа мощ. Те към този момент са признали за търговията, уточни Иванов.

Той добави, че не престават разпитите на хората от листата с 68 души, който е бил открит в сграда в друго село - Рогозиново.

На 10 и 11 юли са получени 16 сигнала за нарушавания, формирани са 19 предупредителни протоколи и е формирано едно бързо произвеждане, заключи Кирчев. Органите на реда са ревизирали 48 места, за които има данни, че се прави покупко-продажба на гласове, 42 лица са тествани и профилактирани, добави той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР