По традиция на 9 май Община Мездра организира честване на

...
По традиция на 9 май Община Мездра организира честване на
Коментари Харесай

В Мездра честваха 9 май /снимки/

По традиция на 9 май Община Мездра провежда честване на Деня на успеха и Ден на Европа - знак на мира и единството на остарелия континент. Двойният празник почетоха представители на Общинската администрация и съвет, на локалните структури на Съюза на ветераните от войните на България (СВВБ) и на Национално придвижване „ Русофили “, жители.
Тържеството стартира с обред за издигане на знамената на Република България, на Европейския съюз и на Община Мездра под звуците на националния химн „ Мила Родино “.
„ 9 май е дата, която има история, има и бъдеще, сподели в словото си кметът на община Мездра Иван Аспарухов. На този ден отдаваме респект на всички тези, които починаха, с цел да ни има през днешния ден. А те не са по никакъв начин малко - милиони военни и цивилни жертви. Нека сведем глава пред тяхната памет и да им благодарим. За да покажем, че техният живот не си е отишъл на вятъра.
Днешният ден е и Ден на бъдещето. Неслучайно Денят на Европа е празник на Европейския съюз. Трябва да има последователност - би трябвало да има спомен за предишното, само че би трябвало да отправим и поглед към бъдещето. Защото какво е предишното, в случай че не гледаме напред? И какво е бъдещето, в случай че не помним своето минало? Нашето бъдеще е Обединена Европа, построена върху костите на всички, които дадоха живота си за тази концепция.
Но на първо място ние си оставаме българи. И постоянно би трябвало да си задаваме въпроса: Как живее нашият народ? И всеки, който ръководи тази страна, би трябвало да го има поради. Затова насочваме зов към тези, от които зависи българският народ да живее по-добре: Нека да създадат всичко допустимо този горделив народ да изправи глава, да заеме своето почтено място в Европа! За задачата, на първо място, би трябвало да си оправим нашия двор, нашата къща. И тогава ще бъдем почтени членове на Европейския съюз. Достойно място може да се заеме единствено тогава, когато народът ти живее добре. “
Приветствие към поданството насочи също Данаил Димитров, секретар на общинската организация на СВВБ. Клуб „ Умението да приказваме пред аудитория “ при Средно учебно заведение „ Иван Вазов “ с живописен началник Николай Савов показа композицията „ Ода на насладата “.
Честването на 77-ата годишнина от Победата над хитлерофашизма и на Деня на Европа приключи с празнично шествие и поднасяне на венци и цветя пред паметника на починалите от община Мездра за свободата, независимостта и обединяването на България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР