По-строги санкции за поведение, уронващо престижа на Народното събрание. Това

...
По-строги санкции за поведение, уронващо престижа на Народното събрание. Това
Коментари Харесай

ПП/ДБ предлагат по-строги санкции за лошо поведение в НС

По-строги наказания за държание, уронващо престижа на Народното събрание. Това оферират от ПП-ДБ в Проект на решение за изменение и допълнение на правилника за активността на Народното събрание, който внесоха през днешния ден, оповестяват от пресцентъра на обединението.

Друга препоръчана смяна в плана им е за налагането на наказания за държание на депутат, което нарушава правото на различен подобен да се изрича от парламентарната естрада .

Предложена е още нова алинея, която планува нов вид наказания като " Лишаване от право на погашение на спомагателни разноски по член 11 от Финансовите правила " , както и " Спиране от присъединяване в съвещания и сесии на непрекъснатите делегации, интернационалните конференции или различен конгреси с интернационален темперамент " . Тези оферти са заимствани от Правилника за активността на Европейския парламент , където са планувани сходни наказания.

Освен това е препоръчано дисциплинарната мярка " премахване до три съвещания " да се размени с " премахване за три съвещания " . По този метод тази санция ще бъде по-консистентна.
 ПП/ДБ: Гешев и Сарафов са две страни на една и съща монета
ПП/ДБ: Гешев и Сарафов са две страни на една и съща монета

Съдебната промяна минавала през смяна в Конституцията и през Висш съдебен съвет
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР