По спора на РСМ с България е нужно бързо решение,

...
По спора на РСМ с България е нужно бързо решение,
Коментари Харесай

Ковачевски: Не може да се прибързва в спора с България, няма тайни преговори

По разногласието на РСМ с България е нужно бързо решение, само че не и преждевременно . В момента се водят договаряния, само че към момента няма взаимно задоволително решение. Това съобщи македонският министър председател Димитър Ковачевски.

Никога не съм се обвързвал с дати . Винаги съм казвал, че имаме потребност от бързо, само че не и преждевременно решение. Външните министерства на двете страни работят по политическите въпроси. Тези политически въпроси се разискват на срещи в сходство със стандартите на интернационалните връзки. В момента работим по продан на хрумвания по отворени политически въпроси и щом има документ или решение, което е задоволително и за двете страни, то ще бъде обявено на институциите в България в сходство с техните законови процедури и у нас в сходство с нашите разпореждания и нашите закони . В момента няма такова взаимно задоволително решение “, сподели министър председателят Ковачевски в отговор на журналистически въпрос.

Той акцентира, че няма никакви секрети договаряния или диалози по този въпрос и че всичко, което се разисква, към този момент е известно.

„ Знаете, че с България имаме връзки, които се основават на почтена връзка сред двете държавни управления, сред двамата министър председатели. Работните групи към този момент работят с съответни резултати в региона на стопанската система, инфраструктурата, образованието, културата и европейската интеграция. Вече подписахме редица меморандуми въз основа на работата на тези работни групи и имаме съответни стъпки в разнообразни области “, сподели Ковачевски.

Премиерът отговори и на въпрос по отношение на информацията, че има лица, работещи в държавни институции и такива, които на процедура са работили, с цел да не се реализира съглашение сред Република България и Република Северна Македония и акцентира, че казусът ще бъде прегледан според процедурите.

„ Аз и министърът на външните работи имахме тази информация още първия ден. Нормално е в границите на Министерството на външните работи да се действа според условията на съответните служби, само че не мога да кажа повече, тъй като е класифицирана информация “, сподели Ковачевски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР