По случая със самолетната катастрофа в Северна Македония имаше достатъчно

...
По случая със самолетната катастрофа в Северна Македония имаше достатъчно
Коментари Харесай

Коя е била най-вероятната причина за самолетната катастрофа в Македония?

По случая със самолетната злополука в Северна Македония имаше задоволително информация. Знаете, работеше се много интензивно. Но това е извънредно противен случай, същинска покруса. В момента телата са в Скопие и предстоят процедури по формалното им различаване. Засега всичко е в теорията на вероятностите. Това съобщи ръководителят на парламентарната комисия по защита ген. Константин Попов в предаването "Лице в лице " по bTV във връзка тежкия случай, при който четиричленно българско семейство почина след самолетна злополука в Северна Македония.

,,Пилотът е този, който дава отговор за своите решения и той ръководи машината - това е закон в авиацията. Иначе повода за случая най-вероятно е било мощно динамичното време. Теренът е бил планински и е обикновено да има внезапна смяна в атмосферните условия. Времето може да се промени безусловно за 15 минути'', разяснява Попов и добави, че водачът е бил квалифициран за такива полети.

,,Най-вероятно водачът не е бил в гражданската авиация, нито във военната, само че е разполагал с лиценз, т.е. имал е правото да ръководи подобен вид дребен аероплан. Все отново едва ли такива самолени имат радари, които да демонстрират къде са рисковите атмосферни области, по тази причина и тези полети с дребни самолети по принцип биват по-сериозно наблюдавани'', изясни той.

,,По този въпрос имаше доста съществени диспути, доста сериозна работа. В комисията поставяхме този въпрос пред министъра на защитата неведнъж. Хубавото е, че това се случва. Това е една в действителност сериозна победа на разсъдъка, освен на емоцията'', разяснява ген. Попов тематиката с решението за основаване на Висше военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия.

По думите му дефицит на летци има по целия свят.

,,Недостиг на летци има в международен проект, освен у нас. Има също по този начин страхотна нужда от авиационни експерти. Военновъздушните ни сили имат потребност от своята база, от своята Алма матер, тъй като това е отдаденост на тази специалност. Това може да въздигне Военновъздушните сили. Ще можем да създадем нещо скъпо за България'', сподели още той и съобщи, че се надява за избора на нови бойни самолети да няма лобита, тъй като това би спънало целия развой.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР