По случай първи юни-Международния ден на детето, Държавната агенция за

...
По случай първи юни-Международния ден на детето, Държавната агенция за
Коментари Харесай

ДАЗД отбеляза Международния ден на детето с концерт и изложба

По случай първи юни-Международния ден на детето, Държавната организация за протекция на означи най-усмихнатия празник с концерт и разкриване на галерия от Национален конкурс за афиш на тематика „ Щастливи дружно “, в който вземат участие възпитаници от учебните заведения по изкуства в страната.

Събитието започва на 1-ви юни от 10:30 часа на амфитеатралната сцена (клуб „ Кабана “), в градинката на Национален замък на културата (НДК) и е под патронажа на госпожа Марияна Николова – вицепремиер по икономическата и демографската политика. „ Живеем в доста динамично време. Постоянно пренареждаме своите полезности. Една полезност на българина обаче остава непроменена – детето като полезност! “, акцентира в приветственото си слово вицепремиер Николова. Тя насочи зов възрастните да работят безкористно и с нужната отговорност за богатството на децата на България, без да жалят старания.

Официалните посетители, които почетоха празника са: Мария Габриел – комисар по цифрова стопанска система и цифрово общество, Марияна Николова – вицепремиер, Бисер Петков – министър на труда и обществената политика, Юрий Щерк – зам.-министър на външните работи, Деница Сачева – зам.-министър на образованието и науката, Николай Павлов – зам.-министър на спорта, доктор Ваня Кастрева – РУО София, Георги Богданов – НМД, Саня Саранович – зам.-представител на УНИЦЕФ за България, проф. доктор Нели Петрова – ИСДП, Цвета Брестничка – „ Асоциация Родители “. Сцената се извърши участия на надарени деца от столични учебни заведения и детски градини.

Непосредствено преди празничния концерт, ръководителят на Държавната организация за протекция на детето – госпожа Елеонора Лилова, откри изложбата от конкурсна конкуренция за афиш на тематика " Щастливи дружно ", а част от формалните лица, оповестиха персонално най-хубавите произведения в другите категории. Плакатите на младите художници са инсталирани върху 28 пана, ситуирани в непосредствена непосредственост до амфитеатралната сцена и ще могат да се преглеждат от всички поданици и посетители на Столицата до 14 юни.

Паралелно със събитието, провеждащо се в НДК, на територия на Зимния замък се организира и детски футболен шампионат, още веднъж под надпис " Щастливи дружно ". В спортната конкуренция, вземат участие деца в неравностойно състояние и такива с изявени спортни способности.

Зам.-министъра на спорта Стоян Андонов и ректора на Национална спортна академия-проф. Пенчо Гешев, приветстваха тимовете за феърплей и пожелаха на всички участници да не престават да спортуват, и да следват фантазиите си.

В церемонията по награждаването, купи и медали за призовите места връчиха вицепремиерът госпожа Марияна Николова и госпожа Елеонора Лилова-председателят на ДАЗД:
1-во място си и водиха война ФК " Спортист " - Своге, 2-рото място бе за ФК " Конкордия " - София, а 3-ти се класира ФК " Национал " - София.

Изненада за младите спортисти бе появяването на знаковите футболисти Емил Костадинов и Емил Спасов, които връчи награди в самостоятелните категории за най-хубав вратар, най-хубав нападател и най-техничен играч.
От свое име и от името на Държавната организация за протекция на детето, госпожа Елеонора Лилова честити празника на всички участници в шампионата - красиви страсти и висок състезателен дух!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР