По решение на правителството от Министерството на вътрешните работи, поради

...
По решение на правителството от Министерството на вътрешните работи, поради
Коментари Харесай

Правителството се разпореди с имоти

По решение на държавното управление от Министерството на вътрешните работи, заради отпаднала потребност за ведомството, се лишава правото на ръководство върху част от парцел - обществена държавна благосъстоятелност и се дава на Областния шеф на Пазарджик. Имотът се намира в Пазарджик, ул. "Екзарх Йосиф " 2 и съставлява помещение с повърхност 31,5 кв. м, ситуирано на втория етаж в административна постройка в града. Това заяви пресслужбата на кабинета.

Съгласно друго държавно решение се учредява възмездно неопределен сервитут за създаване и обслужване на три типа водопроводи и ел. кабел за обект: "Водоснабдяване на селищно образувание "Кироолу " - Сливен ". Сервитутът е върху поземлени парцели в горски територии - обществена държавна благосъстоятелност, в землището на Сливен, с обща повърхност на сервитутната зона 1,300 дка.

Министерският съвет одобри също решение за предоставяне на единодушие за апортиране на парцел - частна държавна благосъстоятелност, находящ се в Бургас, в капитала на "Национална Компания Индустриални Зони " ЕАД (НКИЗ), София, който в следствие да премине в капитала на "Индустриален и Логистичен Парк - Бургас " АД. Мотивът за взетото решение е привършване на потенциала на свободните площи в "Индустриален и Логистичен Парк - Бургас " АД, което постанова да се търсят нови терени, подобаващи за развиване на индустриална зона. С активността си "Индустриален и Логистичен Парк-Бургас " АД способства за постоянното икономическо развиване на Бургас и района, посредством поощряване на вложенията в другите браншове, подобряването на инфраструктурата, за привличане на задгранични и локални вложения.

За частна държавна благосъстоятелност бяха оповестени общо 13 здания, ситуирани в с. Борущица, област Стара Загора, с. Ясеновец, област Разград, с. Венчан, област Варна, с. Ново Ботево, област Добрич и гр. Провадия, област Варна, допълват от Министерски съвет. Правителството е дало единодушието си те да бъдат отстранени от активите на Национална компания "Железопътна инфраструктура " поради отпадналата нужда от потреблението им, както и неприятното им градивно положение. Сградите нямат функционално и софтуерно значение за железопътните транспорти, както и в тях не са ситуирани обекти на железопътната инфраструктура, според параграф 1, т. 1 от Допълнителните разпореждания на Закона за железопътния превоз, се показва в известието.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР