По-рано тази седмица по време на вътрешно обсъждане на очакваните

...
По-рано тази седмица по време на вътрешно обсъждане на очакваните
Коментари Харесай

Apple остава лидер на пазара на таблети

По-рано тази седмица по време на вътрешно разискване на предстоящите доходи и облаги на Apple, основният изпълнителен шеф на компанията Тим Кук съобщи, че iPad е претърпял най-успешното си тримесечие през юни от близо десетилетие. И в този момент анализаторската компания IDC излезе с най-новите си данни за доставките на таблетите на компанията в международен мащаб, които още веднъж акцентират, че Apple остава безспорен водач на пазара на таблети и регистрира доста по-добри продажби от своите съперници. След обновяването на моделите iPad Air през 2020 година и стартирането на освежен iPad Pro по-рано тази година, идната актуализация в номенклатурата от таблети на компанията се чака да бъде iPad Mini на по-късен стадий тази година.

Анализаторите от IDC пресмятат, че Apple е доставила 12,9 милиона iPad устройства през второто тримесечие на актуалната година. Най-близкият ѝ съперник в този пазар е Samsung, които са съумели да доставят към 8 милиона от своите устройства. Таблетите на Samsung Galaxy Tab S7 оферират приказен хардуер, OLED екрани, висока продуктивност и положителни цени, само че все пак те остават засенчени на пазара от устройствата на Apple, като значително това се дължи на обстоятелството, че има много по-малко подобаващи и функционални приложения за таблети с Android, по отношение на огромната професионална и развлекателна номенклатура на приложения за iPad устройствата. Lenovo, която продължава да създава и предлага добре одобряваните таблети, които работят под Chrome OS, се класира на трето място с доставени общо 4,7 милиона устройства, като Amazon отива на четвърто място с 4,3 милиона доставки от своите устройства Fire.

Покупките на компютри и таблети набъбнаха в хода на пандемията от COVID-19, защото хората започнаха да се приспособяват към отдалечената си работа от домовете и образованието си от у дома. Данните от IDC разкриват, че доставките на Chromebook са нарастнали с 68,6% на годишна база и са достигнали 12,3 милиона устройства, доставени през второто тримесечие на актуалната година. „ Въпреки че това не беше рекордно тримесечие за Chromebook, резултатите не са надалеч от приходите от предходните две тримесечия, които несъмнено слагат всевъзможни върхове и приказват за решителен през последното десетилетие пазарен триумф на таблетите “, пишат специалистите от изследователската организация IDC.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР