По-рано днес лидерите от партиите в управляващата коалиция ПП-ДБ Асен

...
По-рано днес лидерите от партиите в управляващата коалиция ПП-ДБ Асен
Коментари Харесай

Диана Дамянова, бивш пиар на ПП: Очевидно отиваме на избори

По-рано през днешния ден водачите от партиите в ръководещата коалиция ПП-ДБ Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов оповестиха, че ще поддържат обособени политики, само че не и кабинет с мандат или присъединяване на ГЕРБ. Преди два дни пък водачът на първата мощ в Народното събрание Бойко Борисов протегна ръка " за договаряния с всички ".  " За политики ще приказваме единствено с партиите, които решат да вземат участие в постоянно държавно управление. Обръщаме се към първата, тъй като това би било най-стабилното, най-евроатлантическо ", сподели той в първия си брифинг след изборите. 

Диана Дамянова предвижда, че най-нещастният народ в света - българският, е в положение, под формата на митинг, да направи избор, доста безценен избор, който по-късно да заплащат нашите деца ". Според нея не е реалистично да се сътвори кабинет " Магнитски " или кабинет на хартиената коалиция, само че " Борисов е вълшебник ". 

" Ако той реши, че му би трябвало кабинет, най-вероятно ще успее да събере някакви гласове. На идващите избори трендът на демократичното обединяване ще бъде надолу, а трендът на " Възраждане " ще бъде нагоре. А на по-следващите избори ще имаме непоклатима част на фашизоидна организация в българския политически живот, в случай че всичко това продължава ". 

Според Дамянова Борисов не би подкрепил вероятно държавно управление на малцинството на ПП-ДБ. 

За предизборната акция тя изрази мнение, че " от една страна Борисов застана още веднъж отпред на ГЕРБ по един категоричен метод, организира си самичък акцията и стигна до горната граница на своите гласоподаватели ". Според нея Борисов " няма някъде да качва, неговият таван е изпълнен ". Кампанията на Политическа партия пък дефинира като " беззъба и безлична ". Според нея последната акция е посочила, че " с пари избори не се печелят, даже в България " и означи, че Политическа партия " не можа да победи един самичък Борисов, който направи акция ". 

" Демократична България " работи с преференции - това демонстрира какъв брой е мощно присъединяване за Демократична България. Тя съставлява основна част от вота на обединението. Хората, подкрепящи Демократична България, са подготвени да употребяват преференциите. Когато имаш ярки персони в листите си, тези персони нормално съумяват да бъдат извадени на предни позиции. Това му е хубавото на демокрацията ", разяснява още пиар специалистът.

Тя дефинира днешното изказване на четиримата водачи от обединението ПП-ДБ като символен акт, с който са желали да покажат единение и че всички клюки за разделяне не са правилни.  

" Твърде доста клюки се сееха. Вероятно техният пиар екип е решил, че е добре те да се появят дружно, с цел да отрекат тези клюки и да покажат единна позиция ", счита Диана Дамянова.

По думите ѝ вътре в самите парламентарни групи има гласове във всяка посока. Очевидно гласът на Политическа партия и нейната твърда позиция " Никога с ГЕРБ и на никаква цена " надвива, уточни Дамянова и добави, че самата тя поддържа, че би трябвало да се съблюдава предизборното заричане и да не се сътрудничи с ГЕРБ. 

Пиар специалистът разяснява и тематиката за бюджета. Според нея той се прави от този, който ще го извършва. " Аз съм неприкрит несъмишленик на Бойко Борисов. Но в този случай той е прав - не може да се прави бюджет, в случай, че той ще се извършва от служебно държавно управление. Бюджетът е политиката на страната. Какво ще прави една страна, зависи от нейния бюджет и по какъв начин тя ще се държи. Как може един парламент със 7-дневен мандат или 15-дневен мандат да направи бюджет? Да, беше направено в предходните години, само че не докара до положително ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР