По принцип белите вина се съчетават по-добре със сирена, отколкото

...
По принцип белите вина се съчетават по-добре със сирена, отколкото
Коментари Харесай

Какво сирене да изберем според виното, което пием

По принцип белите виновност се съчетават по-добре със сирена, в сравнение с с алените, защото им липсват танини. Виното и сиренето от един и същи район се вършат едно за друго, тази композиция е тествана от епохи и генерации.
Младите, пресни сирена се сервират най-добре с несезонни виновност с добра киселинност. По-сложното, съществено вино е по-подходящо за дълго отлежало сирене.
 Френското вино понижава с 30% поради студеното време Френското вино понижава с 30% поради студеното време
Рязкото захлаждане, което нанесе вреди на лозовите масиви в доста региони на Франция този месец, може да докара до спад на добивите с ок...
Пресни сирена
За пресни сирена с подчертана киселинност е по-добре да изберете същото прясно, кисело вино. Албаринос, Ризлинг или Мускадет са съвършената двойка. С прясно козе сирене хрупкавият совиньон блан е подобаващ: Шев дьо Лоар и Анри Буржоа Les Baronnes Sancerre 2018 ще основат съразмерен районен съюз.
Неварени пресовани сирена (полутвърди)
Тези сирена имат усет на ядки, тъй че белите виновност, отлежали в дъб, ще им подхождат изключително добре. Бургундско Шардоне, Рона Вионие, Бяла Риоха са някои образци за сполучливи комбинации. Ако въпреки всичко душата ви изиска алено, изберете пълноценно: аржентинският Achaval-Ferrer Malbec 2018 с неговите шоколадови нотки или обилен американски каберне совиньон усет идеално ще компенсира комплицирания усет на отлежалите сирена.
Варени пресовани сирена
 Световната консумация на вино е доста намаляла поради пандемията Световната консумация на вино е доста намаляла поради пандемията
Консумацията на вино в международен мащаб е спаднала през предходната година до най-ниското си равнище от 2002 година насам, защото питейните заведения и рест...
Пармезанът има подчертана соленост, има и доста умами, пети усет, който е мъчно да се съчетае с виното. Решението ще бъде искрящо! Вземете Prosecco за 100% италиански акомпанимент или се отдайте на Louis Roederer Brut Vintage 2012, годишна продукция френско шампанско. Комбинация от овчи манш с шери от категорията Amontillado или Palo Cortado може да се окаже забавна.
Тези виновност също са богати на аромати на ядки и сушени плодове и тяхната киселинност може елементарно да се оправи със наличието на мазнини в сиренето. Comte iz izura е наложително да опитате с именития локален vin jaune, забулено жълто вино, отлежало в бъчви, специфичен тип квас, която придава на виното неповторимия усет на лешници, горски гъби и фалшификация къри.
Меки сирена с плесенясала кора
За тези кремообразни, мазни сирена би трябвало да изберете виновност с висока киселинност. На помощ още веднъж ще пристигна пенливо вино - крем Лоара или италианска франчакорта.
Меки сирена с измита кора
 Чесън и алено вино държат надалеч над 100 заболявавния Чесън и алено вино държат надалеч над 100 заболявавния
Въпреки развиването на науката, човечеството не може да се отърве от заболяванията. За да не се стига до помощта на доктор, обаче, огромна рол...
Вината, приготвени от ароматни сортове с остатъчна захар, са идеални за пикантни, ароматни сирена. Пикантният елзаски Gewürztraminer ще се оправи с сръчност със сънародника си Мюнстер, а мощният Pinot Grigio от Alto Adige Cantina Terlan Pinot Grigio 2018 няма да отстъпи по трудност на Taleggio.
Според легендата обичаната гастрономическа композиция на Наполеон Бонапарт е бургундският епаус с локалния Шамбертин, алено вино от сорта Пино Ноар. Ако решите да повторите опита на императора, вземете за опит бутилка районен Gevrey-Chambertin, виното Grand Cru към момента заслужава да се пие без компаньон.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР