По повод публикации във връзка с , МВнР изпрати уточняваща

...
По повод публикации във връзка с , МВнР изпрати уточняваща
Коментари Харесай

ЦИК назначава СИК извън страната и утвърждава списъци с резервни членове

По мотив изявления по отношение на, Министерство на външните работи изпрати уточняваща информация:

Съгласно Изборния кодекс Централната изборна комисия назначава секционните изборни комисии отвън страната и утвърждава описи на аварийните членове, записва до изборния ден покровителите отвън страната на кандидатските листи и им издава удостоверения.

Министерство на външните работи предлага по един представител на страната за член в секционните комисии, а единствено когато не се запълнят всички квоти, след съвещания на ЦИК с политическите партии, прави оферти за допълнение на съставите на СИК с представители на българските общности в чужбина.

Посланиците и останалите чиновници на Министерство на външните работи в представителствата ни в чужбина са деполитизирани и не могат да вършат мнения по решенията на ЦИК. Тяхната роля в изборния развой е ясно регламентирана и е организационно-техническа.

Изпратихме инструкции на ръководителите на дипломатически и консулски представителства да не заемат страна в изборния развой или да показват позиции отвън техните пълномощия по Изборния кодекс, показват Министерство на външните работи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР