По повод публични коментари и запитвания заради появили се информации,

...
По повод публични коментари и запитвания заради появили се информации,
Коментари Харесай

БНБ: Борисов не е собственик на банка в България

По мотив обществени мнения и запитвания поради появили се информации, от Българската национална банка оповестиха, че  Бойко Борисов не е притежател и не взе участие в органи на ръководство на търговски банки в България. 

" Данните за членовете на органите на ръководство и акционерите с акционерно присъединяване над 10% във всяка банка в България се разгласяват в тримесечното издание „ Банките в България “ на Българската национална банка. Тази обява е налична на интернет страницата на Българска народна банка по едно и също време на български и британски език ", показват от Българска народна банка. 

" Българска народна банка получава информация за всяко лице, придобило 3 и над 3 на 100 от акциите с право на глас в банка, и авансово утвърждава всяко лице, което има желание да придобие 10 и над 10 на сто от капитала на банка в България ", допълват от там. 

" Банковата система е защитена от непремерени изявления в общественото пространство, в резултат на построената надеждна надзорна и регулаторна рамка.  Добра интернационална процедура е политиците да се въздържат от сходни изявления " , пишат в своя позиция от Българската национална банка.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР