По повод множество публикации в медиите за придобити недвижими имоти

...
По повод множество публикации в медиите за придобити недвижими имоти
Коментари Харесай

Цацаров разпореди проверки по някои от публикациите за придобитите апартаменти

По мотив голям брой изявления в медиите за добити недвижими парцели от Пламен Георгиев, ръководител на антикорупционната комисия, от сина на Борислав Сарафов – шеф на Националната следствена работа и заместител на основния прокурор по следствието и от брачната половинка на Лозан Панов – ръководител на Върховния касационен съд, основният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховна касационна прокуратура осъществяване на инспекции по реда на Закона за правосъдната власт. Това заяви пресслужбата на Цацаров.

По материалите за Пламен Георгиев Национална агенция за приходите София ще би трябвало да направи данъчна на него и брачната половинка му, с цел да откри сходството сред заявените и/или получени приходи от двмата и имущественото им положение в интервала 2013 година - 2018 г.; Прокуратурата изисква и нотариалния акт за жилището, добито от Пламен Георгиев и брачната половинка му, разказано в изявленията както и копие от нотариалното дело за тази договорка. От банката - в тази ситуация ПИБ, се изисква и цялата информация по кредитирането на покупко – продажбата.

По случая със сина на Борислав Сарафов медийните изявления се изпращат на антикорупционната комисия, ръководена от Пламен Георгиев. На данъчната администрация в София се разпорежда проверка на сина на Сарафов, с цел да се откри има ли сходство сред получените приходи и имущественото положение.

По случая с купения от брачната половинка на Лозан Панов апартамент медийните изявления и постъпил сигнал за спор на ползи при Панов се изпращат по подготвеност на Инспектората към Висшия правосъден съвет. На данъчната администрация се разпорежда осъществяване на данъчна инспекция за определяне на обстоятелства и условия по отношение на придобиването и използването на парцел, разказан в медийните изявления от " Ганева 2000 " ЕООД. В рамките на данъчната инспекция се разпорежда да се откри произхода на средствата за пазаруване на парцела, метода на използването му, както и спазването на данъчното законодателство по отношение на тази договорка.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (99)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР