По повод Международния ден на доброволеца Главна дирекция Пожарна безопасност

...
По повод Международния ден на доброволеца Главна дирекция Пожарна безопасност
Коментари Харесай

Наградиха ученици от Сливен, участвали в национален конкурс за есе

По мотив Международния ден на доброволеца Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” и Националната асоциация на доброволците в България, в партньорство с Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта, проведоха за първи път конкурс за есе на тематика „ Доброволчеството, акт на взаимност в битката с бедствията и пожарите ”. Участниците са възпитаници от 16 до 18 години от цялата страна, като задачата е да се разпространява активността на доброволните формирования в България.

В състезанието са взели участие над 90 есета. Най-голям брой есета са постъпили от възпитаници от Сливен.
Със свои произведения са взели участие 18 възпитаници – 15 от Професионална гимназия по стопанска система „ Проф. доктор Димитър Табаков “, един от Спортно учебно заведение Димитър Рохов, един от Профилирана филантропична гимназия „ Дамян Дамянов “ и един от Профилирана природо-математическа гимназия „ Добри Чинтулов “.

Всички участници са наградени с поощтрителни грамоти за проявена разпоредителност и креативност от основен комисар Александър Джартов шеф на Главна дирекция „ ПБЗН-МВР.

Грамотите бяха връчени през днешния ден на тържествена гала в постройката на Районната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” в Сливен от шефа на Регионалната дирекция „ ПБЗН ” комисар Владимир Демирев и инж. Снежана Кънева от отдел „ Сигурност и ръководство при рецесии “ към Община Сливен.

Комисар Демирев поздрави участниците в състезанието за тяхната самодейност, творчество и позитивно отношение към доброволчеството. Благодари на инж. Кънева и на педагогическите ръководители за положителната организацията, с чиято помощ беше осъществено присъединяване на град Сливен в този първи по рода си конкурс.

Участниците в състезанието бяха поканени от комисар Демирев да прегледат техниката и оборудването на пожарната работа, да се срещнат с пожарникарите и да схванат по какъв начин минава едно тяхно дежурство.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР