По повод информацията, че на таен търг и на безценица

...
По повод информацията, че на таен търг и на безценица
Коментари Харесай

БДЖ продавали само дълготрайни активи в Пловдив

По мотив информацията, че на скришен търг и на безценица се продава оборудването на 8 тенискорта на Младежкия рид в Пловдив от " Холдинг Български държавни железници " ЕАД осведомиха, че продават единствено дълготрайни активи.

Според информация, предоставена на брифинг от общинските съветници на Пловдив в Българска социалистическа партия, оповестена от " 24 часа ", стартовата цена на търга е 18 000 лв. без Данък добавена стойност. Земята под кортовете е общинска, а самите материални активи, които ще се продават, са на " БДЖ- Пътнически транспорти ", съобщи съветникът Иван Петков. По негова информация, търгът бил нагласен и авансово се знаело кой ще го завоюва - компания за климатични системи и притежател на частна болница.

 Петър Бунев: БДЖ всяка година отделя сред 70 и 80 милиона за кредиторите
Петър Бунев: БДЖ всяка година отделя сред 70 и 80 милиона за кредиторите

Наказателната рента, по която сме плащали до този миг, е 8%

Според ръководителя на алените съветници в Пловдив Николай Радев предлаганата стартова цена на търга е най-малкото 100 пъти по-ниска от действителната .

 Кредиторите поискали от БДЖ 40 млн. лева до края на юни
Кредиторите поискали от БДЖ 40 млн. лева до края на юни

На два транша по 20 милиона лв.

От " Холдинг Български държавни железници " ЕАД осведомиха, че " обект на идния търг с скрито наддаване са дълготрайните материални активи по смисъла на Закона за счетоводството, предоставени на 22 февруари 1966 година за прилагане и насърчаване на спортна активност на ЖПУ Пловдив (към днешна дата: Поделение пътнически транспорти Пловдив). Земята, върху която те са ситуирани, е публично-общинска благосъстоятелност .

От посоченото нагоре е видно, че " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД продава само и единствено дълготрайните материални активи ситуирани върху терена . Дружеството няма право да се разпорежда със земята, която е публично-общинска благосъстоятелност, оповестиха в преднамерено известие до медиите.

 Продават постройката на БДЖ в центъра на София
Продават постройката на БДЖ в центъра на София

Исканата цена е повече от 7 млн. лв.

Според БДЖ, стартовата цена за осъществяване на търга е образувана на база осъществена оценка на дълготрайните материални активи от самостоятелен лицензиран оценител, външен за сдружението.

" За да не бъде допускано още веднъж неверно пояснение на обекта на търга с скрито наддаване, обръщаме внимание, че на никое място в обявлението няма посочена информация за продажба на земя, имот и така нататък или, че за дълготрайните активи , предмет на търга, има учредено право на градеж или други вещно право ", пишат от сдружението.

Съвсем в края на писмото от БДЖ се насочва предизвестието: " В случай, че голословно продължат да се тиражират изказвания, че " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД продава активите си " на безценица ", сдружението ще търси правата си за уронване на положителното си име по правосъден ред. ".

 Активите на БДЖ няма да се разпродават, твърди сдружението
Активите на БДЖ няма да се разпродават, твърди сдружението

Взетият заем не бил належащ за активността на БДЖ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР