По повод 70-тата си годишнина художникът Огнемир Киров покани почитателите

...
По повод 70-тата си годишнина художникът Огнемир Киров покани почитателите
Коментари Харесай

Художникът Огнемир Киров отбеляза 70-тата си годишнина с изложба с акварели



По мотив 70-тата си годишнина художникът Огнемир Киров предложения феновете си на изложбата „ И след 70 години…акварел “ в столичната изложба „ Дега “. 

Галерията не е огромна, тя е по-скоро уютно дребна и акварелите са 18. Когато човек тръгне да прави такава галерия, обвързвана с годишнина, всеки споделя: “Е, огромна галерия би трябвало да направиш, с доста неща, би трябвало огромна зала. Аз считам, че изложбата е огромна, когато картините са хубави. А галерията е добра не тъй като е лъскава и доста огромна, а поради това, че ще приюти хубави неща, сподели художникът в студиото на предаването за просвета „ Графити по въздуха “.

Винаги е имало интерес към това, което върша. Често слушам това от феновете на акварела, от изкуствоведи, посочи той.

На въпроса на каква възраст създателят е в положение да осъзнае точното си място в изкуството, Огнемир Киров отговори: Аз считам, че за това няма рецепта. Това се получава някак си незабележимо. Творецът внезапно схваща, че е разположен някъде. Обаче другият значим въпрос е по какъв начин и кой те ситуира там, някъде. При мен това ситуиране стана не от някакви административни организации, федерации или фондации, а от хората, фенове на акварела.Аз съм един от хората, които вземат участие в построяването на актуалното българско изкуство и съм един от хората, които дават някаква визия за актуалния български акварел.

Художникът описа с горделивост за многочисленото си семейство, както и за взаимната издателска работа със брачната половинка си Петя Миронова и общите им старания да издадат цялостното творчество на татко й – писателя Мирон Иванов.

Чуйте  цялото изявление с Огнемир Киров в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР