По повод 11-та годишнина от основаването на ГЕРБ от партията

...
По повод 11-та годишнина от основаването на ГЕРБ от партията
Коментари Харесай

ГЕРБ: Бъдете здрави и спокойни. България става все по-добро място за живот

По мотив 11-та годишнина от основаването на ГЕРБ от партията изпратиха послание към гласоподавателите си. " В персонален проект бъдете здрави и спокойни. България става все по-добро място за живот, където децата ще имат по-добър живот от този на родителите си ", приключва обръщението, подписано от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, както и от неговите заместници Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Цветан Цветанов.
Ето цялостният текст на обръщението:
" Днес ГЕРБ навършва 11 години! Основавайки партията на 3 декември 2006 година, си поставихме за цел да сложим завършек на безпринципното ръководство на България. Към оня ден обединението, която въпреки и в действителност да причисли България към Европейския съюз, действително отдалечаваше страната ни от стандартите и полезностите на Европа. За нас европейското семейство не е условност и присъединяване в него е преди всичко учредено на правила и доверие. А по това време доверието към българската страна липсваше – както от страна на европейските ни сътрудници, по този начин и най-много от българските жители.
Затова от ГЕРБ поехме отговорността да обединим жителите в устрема ни за европейското развиване на България. Тогава взехме решение, което се оказа извънредно вярно и ни оказва помощ и до през днешния ден – да се явяваме независимо на всички избори и постоянно да се стремим да управляваме сами. А в случай че гласовете на жителите са такива, че се постанова да участваме в съдружно ръководство, да го вършим само с партии в център-дясно и след в детайли написано съдружно съглашение. Това укрепи доверието към нас и хората знаят, че когато ръководи ГЕРБ е ясно кой носи отговорността за България.
Заради нашата праволинейност, неприкритост и отговорност, успявахме да спечелим съвсем всички избори през последните 11 години. За този интервал допуснахме единствено една сериозна загуба, само че тя ни отрезви и ни направи по-силни. Освен това ни сподели ясно, че тези, поради които влязохме в политиката, не са се трансформирали ни минимум за последното десетилетие. При ГЕРБ обаче развиването е очевидно. Признавахме си грешките постоянно, прочиствахме се и продължавахме напред. Благодарение на това ставаме все по-добри в работата си и това се вижда ясно от все по-ускоряващите се темпове на напредък, който е доказателство за добре свършената ни работа.
Спрямо годината на учредяването на ГЕРБ, Брутният вътрешен артикул на България към този момент се удвои. Основната заслуга за това е на ГЕРБ, тъй като двете тройни обединения, доминирани от Българска социалистическа партия, ни оставяха рецесии, растящи дефицити, задълбочаващи се задължения, изхарчен запас, спрени еврофондове, понижени кредитни рейтинги, стопански спад и интернационална изолираност. Обратно – и при трите си държавни управления, ГЕРБ носи на България непоклатимост, уравновесени бюджети, понижаване на дълга, увеличение на фискалния запас, работещи еврофондове, повишение на кредитните рейтинги, стопански напредък и почитание измежду интернационалните сътрудници. Откакто жителите ни повериха ръководството на страната, България непроменяемо е измежду водачите по макроикономически индикатори и напредък в Европейския съюз, което ни приближава с бързи темпове към междинните стандарти в Европа.
Разбира се, всичко това би останало единствено статистика, в случай че не беше употребявано за повишение на качеството на живот на хората. Построихме и рехабилитирахме хиляди километри автомагистрали, пътища и жп-линии. Изградихме стотици пречиствателни станции, водни уреди, канализации и депа за боклуци. Обновихме публичната среда във всички български общини, а столичното метро се трансформира в един от най-успешните инфраструктурни планове в цяла Европа. Подкрепяме бизнеса да основава стотици хиляди работни места. Не се поддадохме нито за миг на изкушението да увеличим налозите. Намалихме в пъти контрабандата и проведената престъпност. Увеличихме неведнъж вложенията в опазването на здравето и образованието. Утвърдихме резистентен растеж на пенсиите и минималната работна заплата.
Във външнополитически проект ГЕРБ построи доверие измежду нашите съдружници, въз основа на което България се трансформира както в водач и поддръжник на стабилността на Балканите, по този начин и във значим фактор при взимането на решения за бъдещето на Европа в Брюксел.
Днес, 11 години след началото, продължаваме битката за европейското развиване на България. Колкото и необикновено да наподобява, близо 11 години след присъединението ни към Европейския съюз, в България има сили, които желаят още веднъж да ни тласнат в други направления и по други пътища. През последното десетилетие ГЕРБ е единственият поръчител, че бъдещето на децата ни ще бъде европейско. И ние ще продължаваме да го отстояваме, без значение какво ще ни коства това. Въпреки всички конспирации и саботажи от страна на съперниците ни, държавното управление ни ще резервира стабилността в страната. Ще го вършим не поради председателството на Европейски Съюз, а поради българите. Защото ние обичаме 100% от българския народ и работим за положителното на всички.
На всички Вас, които работите интензивно за идеята на ГЕРБ, пожелаваме самообладание, разсъдък и религия. Помнете, че критериите към нас са по-високи. И обществото, и медиите, и задграничните ни сътрудници чакат от нас да бъдем пример за морал и професионализъм. Това е високата летва, която сами си поставихме и ще поддържаме и отсега нататък. Така че не се отпускайте и се пазете от всичко порочно, тъй като грешките няма да се толерират.
Бъдете отворени към младите, образованите и работливите! ГЕРБ е семейство, в което има място за всички, които са доброжелателни и работливи. Усилията на всеки се виждат и правят оценка.
В персонален проект бъдете здрави и спокойни. България става все по-добро място за живот, където децата ще имат по-добър живот от този на родителите си! “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР