По покана на САЩ заместник министър-председателят и министър на външните

...
По покана на САЩ заместник министър-председателят и министър на външните
Коментари Харесай

Габриел: Можем да се утвърдим като регионален хъб за развитие на приложения с ИИ

По покана на Съединени американски щати заместител министър-председателят и министър на външните работи на Република България Мария Габриел взе присъединяване в министерска среща на тематика „ Изкуственият разсъдък за ускорение на напредъка на задачите за стабилно развиване: адресиране на най-големите провокации в обществото “. Дискусията се организира в Нюйоркската социална библиотека - най-голямата в Съединени американски щати.

Инициативата за срещата е на Япония, Кения, Мароко, Сингапур, Испания, Обединеното кралство и Съединени американски щати.Целта на форума бе да открои на практика решения на световни проблеми, а министрите да споделят образци за това по какъв начин ИИ може да се употребява за по -ускорено реализиране на задачите на устойчивото развиване преди 2030 година Събитието подчертава върху 5 цели- климат и чиста сила, земеделие, здраве, обучение и превоз.

Във форума се включиха държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, външните министри на Англия Джеймс Клеверли, и на Сингапур Вивиан Балакришнан, заместник-министъра на Кения Корир Сингоей, държавния секретар за цифровизация на Испания Карме Артигас и зам.-генералния секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Улрик Кнудсен.

„ Изкуственият разсъдък е област от стратегическо значение и би трябвало да се управлява от метод, учреден на правата на индивида и неприкосновеността на персоналния живот и отбраната на данните “, съобщи вицепремиерът Габриел. „ Важно е да бъдат откроени мощните и слаби страни на ИИ. Сред мощните страни са неговите приложения в медицината, земеделието и околната среда. Слабостите са свързани със способността ни да зададем рамка на ИИ, тъй че да не нарушава човешки права, да не заплашва цели специалности и да действа с правила за бистрота, отговорност и надзор “, добави вицепремиерът.

Мария Габриел обърна внимание на 3 основни области- поддръжка за научните откриватели, ясни правила за потребление на данни и ролята на логаритмите и нуждата от просветителни стратегии.

„ В региона на ИИ, България е добре позиционирана, включително с INSAIT. С положителни вложения в обучение, просвета и нововъведения можем да се утвърдим като районен хъб за развиване на приложения с ИИ “, акцентира българският вицепремиер.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР