По покана на областния управител Минчо Афузов в зала Зара“

...
По покана на областния управител Минчо Афузов в зала Зара“
Коментари Харесай

 Минчо Афузов събра на годишна среща ръководителите на държавни институции от Сливенска област

По покана на регионалния шеф Минчо Афузов в зала „ Зара “ на Военен клуб Сливен се състоя годишна среща на ръководителите на държавни и културни институции от региона. Подобно събитие се провежда за първи път.

В срещата взеха присъединяване и заместник-областният шеф Антоний Андонов, основният секретар на Областна администрация Кирил Аврамов, шефът на ОДМВР Сливен ст. комисар Димитър Величков, шефове и началници на районни подразделения на Министерство на вътрешните работи, ръководители на териториални структури към министерствата на финансите, районното развиване, опазването на здравето, образованието, труда и обществената политика, земеделието и храните, на огромните синдикати, кметове и секретари на общини, както и шефове на културни институти и на огромните болнични заведения от област Сливен.

„ Позволих си да провеждам тази неофициална среща във връзка края на годината. Добре е в този месец на равносметки и празници да се забележим всички и да си благодарим за свършената работа. От името на Областна администрация и екипа, с който работя, желая да благодаря на всеки един от вас за неуморните старания, за това, че дружно успяхме да се оправим с множеството тествания, пред които бяхме изправени през 2022 година. Те бяха свързани както с бързо менящата се политическа конюнктура, по този начин и с динамичната здравна, спешна, мигрантска обстановка “ сподели пред присъстващите Минчо Афузов. „ Искам да ви благодаря, че изпълнявате отговорно своите отговорности, че реагирате навреме на нашите условия, начинания, запитвания. Защото те са в полза на жителите. И, почтено казано, за една година и половина, откогато извършвам тази служба, съм позитивно сюрпризиран от това, че държавните институции работят извънредно правилно. А когато пораждат някакви проблеми, те са свързани най-много с незадоволително положителната връзка сред тях – нещо, което ние като Областна администрация се опитваме да поправяме и отиграваме по най-хубавия метод “ добави господин Афузов. Той напомни и някои от най-сериозните проблеми, с които териториалните поделения на държавните структури в Сливен са се справили сполучливо. „ Имахме много рецесии през миналата година. Слава богу, една от най-тежките – Ковид рецесията, сякаш отшумя. Благодарен съм на институциите и организациите, които работиха в тази посока. Имахме няколко случая с пожари, само че съответните институции си свършиха отлично работата. Имахме и обстановки, свързани със сигурността и мигрантския напън, с които Министерство на вътрешните работи и останалите органи се оправиха. След нелекия път, който извървяхме, останаха заключения, останаха и доста положителни практики, които ще могат да се употребяват отсега нататък “, уточни още регионалният шеф на Сливен.

„ Като цяло отминава една година, която не беше доста лека. Но можем да се поздравим с това, че за нас тя приключва без огромни нещастия, без човешки жертви. Благодаря ви, че всеки от вас бе на своето място от самото начало, следвайки отговорностите и отговорностите си. Искам да ви пожелая преди всичко да сте здрави и задоволени от постигнатото и вашият професионализъм да намира все по-добра почва за изява и за напредък “, сподели в умозаключение Минчо Афузов.

Амбицията на Областна администрация е годишната среща на ръководителите на държавни и културни институции в област Сливен да се трансформира в обичайната.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР