В село Айдемир, община Силистра, бе открита библиотека към НЧ

...
В село Айдемир, община Силистра, бе открита библиотека към НЧ
Коментари Харесай

Откриха обновената библиотека на с. Айдемир

В село Айдемир, община Силистра, бе открита библиотека към НЧ „ Родолюбие-2006 “, близо четвърт век, откакто престана да съществувапредишният храм на книгата в едно от най-големите обитаеми места в област Силистра, тогава към друго читалище, което от години не е в деяние. Тържествотобе извършено в чест на Деня на библиотекаря – 11 май и в него взе участие регионалният шеф Илиян Великов, който подари на домакините ваучер за закупуване на книги.

Председателят на читалищното настоятелство Стоян Орманджиев благодари за основаването на нова духовна обител в село Айдемир на деятели на читалището, на локалната изпълнителна и законодателна управляващи, чиито представители също участваха – кметът Александър Сабанов, ръководителят на Общински съвет Димитър Трендафилов, Денчо Георгиев – кмет на селото, дружно със експерти отметодическото звено в лицето на Регионална библиотека –– съмишленик на самодейността.

Освен до читалищните настоятели и самодейците, самоорганизирали се, с цел да възвръщат библиотеката в село Айдемир, в този ден, който в календара е и Ден на светите братя Кирил и Метоидй, регионалният шеф на област Силистра насочи привет и до учителите и над 450-те възпитаници на ОУ „ Св.св. Кирил и Методий “ – град Силистра, които честваха 60-ата година на учебното заведение. Тържеството мина с празнична стратегия на площад „ Свобода “ в регионалния град.

В настоящата седмица представителят на държавната власт насочва приветствени адреси до зрелостниците от няколко междинни учебни заведения в Силистра – ПГСУАУ „ Атанас Буров “, ПГМТ „ Владимир Комаров “ и СУ „ Никола Вапцаров “, в отговор на покана за присъединяване в плануваните за случая тържества. Адресати на поздравления от страна на господин Великов ще бъдат две културни институции – музеите в Силистра и Дулово, където следва разкриване на изложения, надлежно на 14 и 17 май.

Както и до абитуриентите на Филиал Силистра на Русенски университет на 17 май, в това число с връчване на „ Награда на регионалния шеф на област Силистра “ на Нели Димитрова – отличничка на „ Випуск 2024 година “. Предстои в същия ден и присъединяване на регионалния шеф в откриването на обновеното „ Урологично поделение “ на МБАЛ Силистра АД.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР