По пътя към финала на Australian Open 2022 Даниил Медведев

...
По пътя към финала на Australian Open 2022 Даниил Медведев
Коментари Харесай

Заражда ли се нова вражда в Тура? Креси отвърна остро на критиките на Медведев

По пътя към финала на Australian Open 2022 Даниил Медведев трябваше да преодолее съпротивата на Максим Креси. 198-сантиметровият играч от Съединени американски щати влезе съществено под кожата на именития си противник и не беше надалеч от това да вкара дуела в пети сет, само че въпреки всичко до изненада не се стигна и триумфът отиде на сметката на международния номел две. В хода на мача в Мелбърн Медведев нееднократно прекрачи границата на спортсменството с изявленията си по адрес на своя съперник, определяйки играта му на " необикновено скучна ".

След загубата в Мелбърн Парк Креси се въздържа от коментар по отношение на неуважителното отношение на Медведев, само че в изявление през вчерашния ден направи отпратка към този миг от сезона. Американецът посочи, че точно жанр като неговия е завладяващ за феновете на спорта, а ето и какви бяха точните му думи:

" Играта от съществена линия е надалеч по-изтощителна, това не предстои на обсъжадне. За мен персонално обаче тя е и по-безинтересна, тъй като отъства моментът на изненада, който се получава при изилзането към мрежата. Състезателите заобикалят предната част на корта тъй като не се усещат в сигурност там, само че точно това ми подхожда на мен - рискът.

Парадоксът е, че Медведев оприличи тенисът ми на отегчителен, въпреки за почитателите сходен жанр да е надалеч по-интересен. Всъщност феновете са щастливи, че към момента има играчи, които разнообраяват играта си с излизания към мрежата, вместо да разчитат само на мощни удари от съществена линия. Аз съм измежду изключенията в Тура и това частично ме прави специфичен. " - приключи Креси.

Източник: Sportskeeda

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР