По обвинителен акт на Районната прокуратура в Добрич 30-годишният Й.Д.

...
По обвинителен акт на Районната прокуратура в Добрич 30-годишният Й.Д.
Коментари Харесай

4 години затвор за мъж, пребил авер в Добрич

По обвинителен акт на Районната прокуратура в Добрич 30-годишният Й.Д. бе наказан дейно за това, че е предизвикал тежка телесна щета на собствен прочут - закононарушение по член 128, ал.2, по отношение на ал.1 от Наказателен кодекс.

Прокуратурата изиска да му бъде наложено наказване от 6 години „ отнемане от независимост “, а съдът одобри напълно изложените претекстове, като постанови точно такава присъда. Й.Д. се възползва от правото си да изиска делото против него да се гледа при изискванията на кратко правосъдно разследване за приемане на наказване, понижено с една трета, и призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. Така, откакто беше редуцирано предвид на съкратената процедура, наказването беше понижено до 4 години „ отнемане от независимост “.

Престъплението, за което беше наказан 30-годишният мъж, е осъществено на 18 март 2023 година. Подсъдимият се намирал до авто сервиз на улица „ Бойчо Огнянов “ в град Добрич, когато забелязал собствен прочут. Без никаква забележима причина, напълно изненадващо, той се доближил до него и му нанесъл удар с пестник в региона на главата. Мъжът паднал на земята беззащитен и очевидно в безсъзнание. След това Й.Д. му нанесъл още един удар в региона на гърдите. Потърпевшият бил отведен неотложно в болнично заведение, където се наложило да бъде опериран. Имало действителна заплаха за живота на мъжа (43 г.), защото той получил тежки мозъчни контузии, които наложили оперативна интервенция.
В хода на процесуалните дейности по случая изрично била потвърдена съпричастността на Й.Д. към осъщественото закононарушение. Той бил притеглен в качеството му на обвинен и „ арестуван под стража “ след почетено искане на Районна прокуратура – Добрич.

Присъдата на Районен съд – Добрич предстои на обжалване и митинг пред Окръжния съд в града.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР