По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен бе наложено наказание от

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен бе наложено наказание от
Коментари Харесай

6 години затвор за причиняване по непредпазливост на смъртта на полицейски служител

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен бе наложено наказване от шест години „ отнемане от независимост “ във връзка с Г.К.

Той е обвиняем за това, че по несъобразителност е предизвикал гибелта на полицейски чиновник, изпълняващ служебните си отговорности по застраховане на пътнотранспортно произшествие. Престъплението е осъществено на 02.12.2020 година на път, намиращ се в землището на с. Радево, общ. Нова Загора. То е квалифицирано чл.343, ал.3, предл.1, б. „ б “, предл.1, вр. чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс, защото действието е осъществено в пияно положение и с превишена скорост.

По време на следствието е открито, че обвиненият е управлявал автомобил със скорост от 109 км/ч при позволена за пътния сектор от 90 км/ч. Г.К. изгубил ръководство над автомобила и навлязъл в лентата за насрещно придвижване. Превозното средство се е завъртяло и се е блъснало е полицейски автомобил, паркиран за застраховане на ПТП, зародило по-рано на този пътен сектор. В същото време потърпевшият се намирал зад полицейския автомобил, който след удара се придвижил обратно и по този начин блъснал полицейския чиновник. Пострадалият е превозен до болнично заведение, където по-късно е умрял. Установено е, че подсъдимият е управлявал автомобила с 0.75 промила на алкохол в кръвта.   

Присъдата на Окръжен съд-Сливен предстои на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР