По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Пазарджик, е осъден

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Пазарджик, е осъден
Коментари Харесай

Осъдиха фирмаджия от Пазарджик, укрил данъци за 2,5 милиона лева

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Пазарджик, е наказан притежател на компания за осъществено данъчно закононарушение.

Разследването е почнало през 2017 година след импортиран в прокуратурата данъчен инспекционен акт. По делото са били осъществени голям брой комплицирани стопански експертизи.

В качеството си на ръководещ и представляващ комерсиално сдружение и като лице, осъществяващо в действителност активността и функционалностите на данъчно задължено лице, от април 2010 година доникъде на май 2011 година мъжът е избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – общо 2 499 903 лв., представляващи изискуем налог върху добавената стойност.
свързани новини5944на 24.08.2015
Установено е, че при водене на счетоводство е съставил документи с погрешно наличие – регистрирани регистри-дневници за покупките на сдружението, в които е отразил 33 броя данъчни фактури по неполучени доставки с право на данъчен заем от доставчиците, като е удостоверил лъжа в писмени заявления, които се изискват по силата на закона и като е приспаднал неследващ се данъчен заем.

Окръжен съд – Пазарджик, е наложил наказване от 3 години и 6 месеца отнемане от независимост при първичен „ общ “ режим и 1/3 конфискация на имуществото му.

Подсъдимият е наказан да заплати на страната, представлявана от Министерството на финансите, обезщетение за породени имуществени вреди вследствие на осъщественото закононарушение в размер на 2 499 903 лв., със законовата рента върху тази сума.

Присъдата предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР