По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Кърджали е осъден Р.К., на

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Кърджали е осъден Р.К., на
Коментари Харесай

Осъдиха шофьор на 5 години затвор за причиняване на катастрофа, при която е загинала жена

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Кърджали е наказан Р.К., на 51 година

Той е приет за отговорен за това, че на 31.01.2021 година в гр. Кърджали, по ул. „ Републиканска “, при ръководене на лек автомобил, марка „ Алфа Ромео “,  в пияно положение, навлязъл непозволено в лентата за насрещно придвижване и се блъснал в движещ се против него автомобил – микробус „ Форд Транзит “, в който пътувала потърпевшата – М.Х., на 58 година Вследствие на удара сред двата автомобила, същата вечер настъпила гибелта на дамата в болничното заведение в гр. Кърджали.

Окръжен съд-Кърджали е наложил на Р.К. наказване от 5 години отнемане от независимост при първичен „ строг„ режим и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 6 години.

Със същата присъда е приет за отговорен и М.Х., на 24 година, лидер на микробус „ Форд Транзит “, в който е пътувала потърпевшата. Той също навлязъл непозволено в лентата за насрещно придвижване, в която се движела другата кола, като след удара е оказал помощ на дамата.

Окръжен съд-Кърджали е наложил наказване на М.Х. от 6 месеца условно отнемане от независимост с три годишен изпитателен период и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство за период от 2 години.

Присъдата полежи на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР