По обвинение на Софийска районна прокуратура е осъдена 22-годишна, шофирала

...
По обвинение на Софийска районна прокуратура е осъдена 22-годишна, шофирала
Коментари Харесай

Съдът наказа 22-годишна, шофирала след коктейл от наркотици в София

По обвиняване на Софийска районна прокуратура е наказана 22-годишна, карала след приложимост на опиати, с непознати регистрационни табели и държала опиати.
По импортиран в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура подсъдимата се е признала за отговорна за това, че управлявала моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции - тетрахидроканабинол, метамфетамин и амфетамин. Освен това тя си служила с регистрационни табели, издадени за друго МПС, както и за това, че без съответно позволение държала наркотични субстанции - кокаин, метамфетамин, амфетамин, MDMA и коноп, на обща стойност 923 лв..
На 21 януари 2020 година към 1 ч. в столичния квартал ж.к. „ Надежда “ полицейски чиновници при 02 РУ-СДВР направили инспекция на управлявания от младата жена автомобил и открили, че регистрационните табели, сложени на автомобила са издадени за друго МПС. Обвиняемата декларирала на служителите на реда, че държи в автомобила си наркотични субстанции и ги предала с протокол за непринудено предаване. Служители при отдел „ Пътна полиция “-СДВР направили инспекция за приложимост на алкохол с техническо средство, което отчело резултат 0.19 на хиляда. След това тя била съпроводена до болнично заведение, където дала проби за проучване за съществуване на наркотични субстанции.
Установено било, че в дадените от нея проби се потвърждава съществуване на тетрахидроканабинол, метамфетамин и амфетамин.
С определение на Софийски областен съд е утвърдено съглашение, с което е наложено едно общо най-тежко наказване „ отнемане от независимост “ за период от две години, чието осъществяване е отсрочено за период от пет години, отнемане от право да ръководи МПС за период от една година, както и санкция в размер на 2000 лв..
Споразумението не предстои на обжалване и има последствията на влезнала в действие неоправдателна присъда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР