По обвинение на Районната прокуратура във Велико Търново 56-годишен бе

...
По обвинение на Районната прокуратура във Велико Търново 56-годишен бе
Коментари Харесай

Осъдиха мъж за насилие, тормоз и следене спрямо бившата му приятелка

По обвиняване на Районната прокуратура във Велико Търново 56-годишен бе наказан за неспазване на заповед за отбрана от домашно принуждение, причиняване на телесни повреди и следене на някогашната му другарка, оповестиха от обвиняването.

Осъден е на една година отнемане от независимост, което наказване е отсрочено с изпитателен период от три години. Той е приет за отговорен за това, че в интервала 11 юли 2020 година - 4 април 2021 година във Велико Търново не извършил заповед за отбрана, с която се задължава да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение по отношение на някогашната си другарка.

Мъжът не извършил и заповед за отбрана, издадена от същия съд, с която му се не разрешава да доближава потърпевшата, жилището което населява, местоработата ѝ, както и местата за обществени контакти и отдих за период от 9 месеца.

Той е наказан и по още две обвинявания. В интервала 2 септември 2020 година - 3 октомври 2020 година, той предизвикал на потърпевшата телесни повреди, като действията са осъществени в изискванията на домашно принуждение.

В интервала 21 януари 2021 година - 4 девруари 2021 година, той редовно следил приятелката си, като стоял пред дома ѝ, следил жилището ѝ, а когато излизала, я следвал с автомобил.

Присъдата на Районен съд предстои на обжалване пред Окръжен съд-Велико Търново.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР