По нареждане на президента Джо Байдън Пентагонът е поставил в

...
По нареждане на президента Джо Байдън Пентагонът е поставил в
Коментари Харесай

САЩ поставят в повишена бойна готовност 8500 войници за разполагане в Европа

По разпореждане на президента Джо Байдън Пентагонът е сложил в нараснала подготвеност към 8500 основани в Съединени американски щати бойци, които може да бъдат изпратени в Европа, в случай че Русия нападне Украйна, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирайки представителя на Пентагона Джон Кърби.

Вчера той съобщи, че дефинитивно решение още не е взето и това ще стане единствено в случай че НАТО реши да задейства своите сили за бързо реагиране или в случай че " възникне друга обстановка " по отношение на напрежението поради скупчването на съветски войски по украинските граници.

" Целта е да се вдъхне убеденост на нашите съдружници от НАТО ", сподели Кърби и добави, че Съединени американски щати нямат желание да разполагат бойци в самата Украйна.

Говорителят посочи, че министърът на защитата Лойд Остин е предложил на Байдън към 8500 бойци да получат заповед да се приготвят за вероятно разполагане в Европа, имайки поради, че съветският президент Владимир Путин не отслабва военния си напън върху Украйна.

Повечето от тези 8500 военнослужащи биха били изпратени като част от натовските сили за бързо реагиране с обща бройка от 40 000 души, в случай че те бъдат задействани. Кърби сподели, че не може да изключи опцията, че в границите на в допълнение подкрепление може да бъдат предислоцирани към този момент ситуирани в Европа американски бойци.

Съединени американски щати доуточняват своите военни проекти за реакция на всички сюжети на развиването на рецесията към Украйна, съобщи през днешния ден Белият дом в миг, когато Вашингтон работи за усилване на наличието на НАТО по източния фланг на алианса, съобщи Ройтерс.

Говорителката на Белия дом Джен Саки сподели пред публицисти, че Съединени американски щати в никакъв случай не са изключвали опцията за оказване на поддръжка за страните от източния фланг на НАТО преди вероятно нахлуване против Украйна от страна на Русия.

Байдън се срещна в събота в Кемп Дейвид с членовете на Съвета за национална сигурност и бе осведомен за опциите за разполагане на спомагателни сили в страните членки на НАТО в Източна Европа в отговор на скупчването на съветски войски на границата с Украйна.

Кремъл осъди през днешния ден повдигането по паника на хиляди американски бойци, виждайки в това " увеличение на напрежението " от страна на Вашингтон.

" C огромна паника установяваме тези американски дейности ", сподели Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент, представен от Франс прес.

За него Съединени американски щати предизвикат ново " изостряне на напрежението " както и през вчерашния ден - с оповестяването, че фамилиите на американските дипломати напущат Украйна поради риск от съветско навлизане в нея.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР