По-малко от седмица след като беше освободен от британски затвор

...
По-малко от седмица след като беше освободен от британски затвор
Коментари Харесай

Борис Бекер: В затвора искаха да ме убият

По-малко от седмица откакто беше освободен от английски затвор и депортиран в родината си Германия, шесткратният първенец в Големия шлем по тенис Борис Бекер проговори за самотата, страховете и уроците, които е научил зад решетките. През април 55-годишният някогашен №1 в света беше наказан дейно от лондонски съд на две години и половина отнемане от независимост поради укриване на £2,5 млн. (€2,9 млн.) доходи за отбягване на заплащания към кредитори.

Бекер разгласи фалит през 2017 година с насъбрани задължения от съвсем £50 млн., в това число неплатен заем от над £3 млн. за испанското му имение в Майорка. В първите седмици от присъдата му той беше настанен в пандиза " Уандсуърт " в югозападната част на Лондон, само че през множеството време от съвсем осемте месеца килията му беше в " Хънтъркомб " край Хенли в Оксфордшир. Като изправително заведение от категория С този затвор е доста по-строго охраняван и е един от двата на територията на Англия, където се изпращат чужденци.

" В пандиза си никой.

 

Ти си просто един номер. Моят беше А2923EV.

 

Не ме назоваха Борис, нито Бекер. Бях един номер. И въобще не ги интересува кой си ", показа трикратният първенец от " Уимбълдън " (1985, 1986, 1989).

Бекер беше освободен предходната седмица и се прибра вкъщи с частен аероплан, заплатен от негов другар. Първото си изявление той даде за немския канал SAT 1, който излъчи диалога на две елементи тази седмица. В дълъг и на моменти мощно прочувствен разговор с водещия Щефен Гетйен тенис легендата разкри доста мрачни мигове от времето си в пандиза, само че акцентира, че то му е осигурило вътрешен катарзис.

" Мисля, че открих още веднъж в себе си индивида, който в миналото бях. Научих един тежък урок. Много безценен урок. Много мъчителен. Но всичко това ми сподели нещо значимо и положително. Има причина да се случват някои неща ", уточни Бекер.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР