По-малко от седмица преди началото на новото 48-о Народно събрание,

...
По-малко от седмица преди началото на новото 48-о Народно събрание,
Коментари Харесай

Партиите пак ще обсъждат дали да поканят Митрофанова на откриването на 48-ото НС

По-малко от седмица преди началото на новото 48-о Народно заседание, стои въпросът дали посланикът на Русия Елеонора Митрофанова би трябвало да бъде поканена на държавното събитие. Темата ще бъде обсъждана и през днешния ден от парламентарно показаните обединения, откакто.

Срещата е по самодейност на " Демократична България ", които дружно с " Продължаваме промяната " бяха единствените партии, които се оповестиха " срещу " наличието на Митрофанова на първото съвещание на новия парламент. Българска социалистическа партия и Възраждане се оповестиха " за ", а представителите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Български напредък " не заеха страна в разногласието въпреки водачът на ГЕРБ и е против присъединяване на съветския дипломат в събитието.

" Няма да влезем в събранието, в случай че госпожа Митрофанова пристигна. Точка. И аз се надявам, тя да направи този жест, да не проваля първото съвещание на Народното събрание ", сподели Борисов по време на конференция.

Думите му бяха провокирани от коментар на депутата от неговата партия Вежди Рашидов, който по-рано съобщи, че съветската посланичка е " посланик като всички дипломати " и

След като партиите не се схванаха във вторник, те оставиха крайното решение на администрацията на Народното събрание, откъдето показаха, че решението по въпроса би трябвало да е политическо. Очаква се това решение да бъде взето през днешния ден.

По протокол на Народното събрание всички представители на задграничния дипломатически корпус по традиция се канят на всяко първо съвещание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР