По-малкият син на датската кралица Маргрете Втора - принц Йоаким,

...
По-малкият син на датската кралица Маргрете Втора - принц Йоаким,
Коментари Харесай

Датският принц Йоаким става аташе в посолството в САЩ, но няма да получава заплата

По-малкият наследник на датската кралица Маргрете Втора - принц Йоаким, ще замине да живее в Съединени американски щати, където ще работи като аташе по отбранителната индустрия в посолството на Дания. Това заяви през днешния ден Копенхаген, съобщи Франс прес.
Още по темата
Принц Йоаким ще стартира работа в датската задача на 1 септември, уточни в официално съобщение министерството на защитата.

Очаква се Народното събрание да уреди превеждането на издръжката на принца в Съединени американски щати - той няма да получава заплата за работата си в посолството.

В момента 53-годишният Йоаким е аташе по защитата в посолството на Дания в Париж - не по свое предпочитание, загатна през 2020 година брачната половинка му принцеса Мари, французойка по рождение.

През последните месеци той и фамилията му бяха в центъра на фамилна кавга, каквато рядко се случват в прекомерно известната датска кралска фамилия.

Принц Йоаким, по-малък брат на принца престолонаследник Фредерик, обществено изрази оскърбление, откакто майка му реши през септември да лиши от купите принц и принцеса четирите му деца. Кралицата сервира извинения, само че не анулира своето решение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР