По книжарниците вече може да намерите „Изгубените“ – дебютния трилър

...
По книжарниците вече може да намерите „Изгубените“ – дебютния трилър
Коментари Харесай

„Изгубените“ от Патриша Гибни – тъмното минало на Католическата църква

По книжарниците към този момент може да намерите „ Изгубените “ – дебютния трилър на ирландската авторка Патриша Гибни, който поставя началото на бестселъровата поредност за случаите на контрольор Лоти Паркър.

Нощта на 31 януари 1976 година е осъществено закононарушение. Къде се е случило? Защо? Коя е жертвата? Не знаем. Можем единствено да следим безмълвното ѝ, скрито заравяне през очите на три деца, подредени до прозореца. Три деца, които се питат един и същи въпрос: „ Чудя се кой от нас ще е идващият? “.
Но това време от дълго време е отминало.

Зимата на 2014 година е студена. Улиците са заледени, солта хрущи под ботушите на забързана жена. Сюзан Съливан има среща с индивида, от който се опасява най-вече. Тя върви пешком, с наведена поради вятъра глава. Хвърля бърз взор на надвисналата над нея катедрала, преди да премине портите от ковано желязо и да се прекръсти по табиет. Катедралата е свещено пространство, би трябвало да бъде в сигурност. Не след дълго тя е открита удушена.
И това не е всичко. Няколко часа по-късно Сюзан е последвана от началника си, който е открит обесен на дърво до дома си. Обстоятелствата сочат към самоубийство, само че контрольор Лоти Паркър не е уверена.



Единственото, което свързва жертвите, е работата им… и необикновена собственоръчно правена татуировка върху краката им. Ясно е, че двамата са убити, само че каква би могла да е повода? Колко обратно във времето се простира историята? И какво общо има в действителност катедралата, където е осъществено първото закононарушение?

В компанията на детектив Бойд, с който връзките ѝ са малко по-сложни, в сравнение с ѝ се желае да признае, Лоти потегля по следите на палач с извратено възприятие за правдивост. Но какъв брой бързо могат двамата детективи да се оправят, преди да последва нов удар?
Изключителният дебют на Патриша Гибни „ Изгубените “ слага начало на нова поредност детективски загадки от девет книги с заричане за още! В духа на майсторите на жанра Карин Слотър, Клеър Макинтош и Камила Лекберг Гибни оставя читателя в неповторимата компания на контрольор Лоти Паркър и сержант детектив Марк Бойд.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР