По инициатива на европейската мрежа на службите на пътна полиция

...
По инициатива на европейската мрежа на службите на пътна полиция
Коментари Харесай

КАТ тръгва по петите на джигитите

По самодейност на европейската мрежа на службите на пътна полиция (TISPOL), от 21 до 27 август 2017г. на територията на всички държави-членки в Европейски Съюз ще бъде осъществен засилен надзор по съблюдаване на позволената оптималната скорост за придвижване.

Нарушенията, свързани с превишаване на позволената скорост за придвижване, са постоянно срещано събитие във всички европейски страни и са приети като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни катастрофи и гибел по пътищата в Европа, регистрират от европейската мрежа.

Превишената и несъобразена скорост продължава да е с максимален дял за злополуките по виновност на водачите. По този индикатор данните за България са над междинното равнище спрямо държавите-членки на Европейския съюз. Именно по тази причина реализирането на засилен надзор по съблюдаване на скоростните режими е от извънредно значение за подобряването на пътната конюнктура и понижаване на жертвите по пътищата.

По време на инспекциите, с изключение на за превишаване на позволената скорост за придвижване, ще се правят инспекции за годна наложителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР