По информация на ВВС на Украйна на 9 март руските

...
По информация на ВВС на Украйна на 9 март руските
Коментари Харесай

Това никога не се е случвало досега: Подробности за ракетната атака на Русия ВИДЕО

По информация на Военновъздушни сили на Украйна на 9 март съветските окупационни войски за първи път са нанесли масиран удар с толкоз огромен брой разнообразни типове ракети. Това съобщи представителят на командването на Военновъздушни сили Юрий Игнат в коментар за Канал 24.

„ Не помня това да се е случвало преди. Общо шест кинжала бяха пуснати от врага “, сподели Игнат.

Според него Руската федерация е употребила разнообразни самолети, в частност стратегическата авиация, както и МиГ-31К.

„ Кинжал, X-22 и S-300 към момента не можем да свалим. Руснаците желаеха да поразят нашата система за противовъздушна защита с управляеми авиационни ракети “, добави представителят на командването.

В нощта на 9 март Русия стартира нова масирана ракетна офанзива против Украйна. Експлозии отекнаха в редица градове и райони, в това число Киев. Ударени са инфраструктурни обекти. В някои региони има затъмнение.

В Золочевски регион на Лвовска област ракета удари жилищен регион, петима души бяха убити.



Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни заяви, че руснаците са изстреляли общо 81 ракети от разнообразни бази. Силите за противовъздушна защита унищожиха 34 крилати самолета, както и четири от осем пуснати безпилотни летателни апарата Shahed-136/131.

В момента Харков е изцяло без ток. Това съобщи Владимир Скичко, началник на отдела за осведомителна политика и връзки с потребителите в Харковобленерго.

Чугуевски регион и община Дергачев също са изцяло без електрозахранване. В общностите Лозовская, Нововодолажская и Первомайская зареждането към този момент стартира да се възвръща.

Колко време ще отнеме възобновяване на зареждането, не може да се каже. Според кмета на Харков Игор Терехов, възстановителните работи към този момент са почнали и те се надяват да възобновят зареждането " в близко бъдеще ".



" Енергетиците работят по възобновяване на зареждането. Ситуацията е сложна, само че мисля, че с общи старания ще бъде допустимо да възстановим напрежението в близко бъдеще и да го пуснем в Харков ", сподели Терехов в ефира на националния телетон. 

В същото време в Киев към този момент са анулирани спешните спирания. Но както се оповестява от военната администрация, заради претоварването на една от линиите към момента работят спешни прекъсвания в елементи от Голосеевски, Соломенски и Святошински региони.

Припомняме, в нощта на 9 март, по време на масиран обстрел на украински градове, съветските войски стреляха, наред с други неща, по сериозни инфраструктурни обекти. Извършени са общо 81 изстрелвания на ракети.

Припомняме, че съветските въоръжени сили атакуваха три топлоелектрически централи по време на масиран обстрел на Украйна на 9 март. Нанесени са обилни вреди на оборудването на подстанцията, след края на въздушната офанзива енергетиците са почнали премахване на следствията.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР