По идея на Екатерина Костова се търсят поне 42-ма творци

...
По идея на Екатерина Костова се търсят поне 42-ма творци
Коментари Харесай

Организират арт маратон в подкрепа на рекордьорката Лиляна Г...

По концепция на Екатерина Костова се търсят най-малко 42-ма създатели и другари на изкуството, с цел да поддържат 15 пъти рекордьорката по бягане 

 

Арт маратон търси най-малко 42-ма създатели и другари на изкуството, с цел да поддържат 15 пъти рекордьорката по тичане Лиляна Георгиева за 2023-та година.

Идеята е на писателката и публицист Екатерина Костова, която преди 7 години първа описа историята на Лили. Тогава Дом " Мария Луиза " в Пловдив, където момичето пораства, не можеше да насмогне с маратонки за надарената лекоатлетка, преди малко направила първия си връх на 3 км тичане.



Екатерина Костова

Преди дни Катя се среща с Лили и треньора ѝ Недялко Боруков в София на първата ѝ подготовка след пожара в гаража, в който живее. Лили към този момент е набрала средства с апел във фейсбук и е прекратила акцията. Никой обаче не я е питал по какъв начин ще стартира 2023 година. Оказва се, че ще е от нулата и за спортна екипировка, и за тренировки, и за възобновяване.

" Маратонът е лекоатлетическа дисциплинираност, тичане на дълго разстояние. Дължината му е 42 км и 195 м. Аз не мога да провеждам такова тичане. Но взех решение да потърся съидейници измежду хората на изкуството и приятелите му и дружно с поетесата Елена Диварова стартирахме Арт маратон с идея. Подкрепата е за 22-годишната лекоатлетка Лиляна Георгиева ", изяснява Катя.

Арт маратонът е проведен като група във Facebook, в която всеки може да се включи и показа. Поканата на Екатерина Костова и Елена Диварова е към създатели и другари на изкуството и спорта да се включат, публикувайки в групата своя лична или обичана творба на различен създател - стих, фрагмент от прозаичност, фотография, ария, картина, музикално или актьорско осъществяване - като редом преведат 10 лв. по сметката на Лили.

" Не е доста, само че в маратона е значимо присъединяване ", споделя Катя и показва, че по думите на Лили към 30 000 лв. ще покрият най-необходимите ѝ разноски за цялата последваща година. " Ще съберем ли 42-ма създатели и другари на изкуството, колкото е дистанцията на маратона? Ако не опитаме, няма по какъв начин да разберем. Даваме си 42 дни период. А идеята към този момент е препоръчана от Елена Диварова за коледното четене на Дружеството на пловдивските писатели на 28 декември ", добавя Костова.

Може да се включите в Арт маратон за Лили с произведение, което изберете. А сметката ѝ е: IBAN BG08BPBI79244075130001 ЛИЛЯНА ГЕОРГИЕВА Основание: Спортно-тренировъчен режим.
 
 
 
 
 
 
 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР