На 18 май 2024 г., за 20-и път София се

...
На 18 май 2024 г., за 20-и път София се
Коментари Харесай

Нощ на музеите: на 18 май входът е безплатен

На 18 май 2024 година, за 20-и път София се причислява към Европейската нощ на музеите. Инициативата се провежда от Френския институт в България, Министерството на културата и Столичната община.

И тази година, жителите и гостите на столицата ще имат безвъзмезден достъп до редица изложения, концерти, работилници, филми и обиколки с екскурзовод в музеите на града, предава БНР.

Тази година Европейската нощ на музеите съответствува с Международния ден на музеите, празнуван за първи път през 1978 година Целта на празника е да се увеличи информираността за ролята на музеите в обществото.

Европейската нощ на музеите се провежда за първи път през 2005 година от френското Министерство на културата и единствено за няколко години самодейността се популяризира сполучливо из цяла Европа. Българските музеи и галерии се включват още в първото й издание.

Националната стратегия за отбелязване на обичайна европейска самодейност, направена от дирекция,,Културно завещание, музеи и изобразителни изкуства “ на Министерството на културата включва: тематични изложения, концерти и разнородни арт прояви, както и специфични събития, отдадени на нощта. В самодейността ще вземат участие общо 61 държавни и общински музея и художествени галерии и техните филиали от 25 области в страната, които ще посрещат гости със свободен вход.

Програмата за събитието бе оповестена от Министерство на културата. Може да я видите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР