По-големият риск пред световната икономика във втората половина на 2022

...
По-големият риск пред световната икономика във втората половина на 2022
Коментари Харесай

Стагнацията: най-големият риск пред икономиките догодина

По-големият риск пред международната стопанска система във втората половина на 2022 година може да бъде стагнацията, а не стагфлацията, предизвестяват от Nomura Holdings Inc., представени от Bloomberg. Икономистите на японската финансова група показват, че е допустимо нарасналите цени на стоките и услугите да отслабят вътрешното ползване, а затегната фискална и парична политика да се трансформира в тежък товар за стопанските системи.

В множеството страни по света " господства неприятния тип инфлация, който понижава маржа на фирмите, свива действителния наличен приход на семействата, само че и който се самокоригира, когато търсенето е едва ", споделят икономистите.

Повечето стопански системи, в това число еврозоната, Англия и Китай, към момента не са се възстановили изцяло от продължаващата пандемия и нежното частно търсене ги оставя уязвими. Забавянето на растежа може да пристигна от ерозия на облагите и приходите на семействата от по-високата инфлация, както и от по-високи спестявания поради икономическата неустановеност. В сходна обстановка стягането на фискалната политика ще натежи съществено, споделят те.

Американската стопанска система може да е изключение, защото там потреблението се завръща на цялостни обороти и семействата могат да всмукват инфлацията. Този сюжет обаче е годен, в случай че цените на стоките не продължат да вървят внезапно нагоре.

Noruma написа в отчета си още, че не чака покачване на лихвите в Европа следващата година, защото инфлацията ще се успокои и ще падне под задачата на Европейската централна банка.
 Съединени американски щати чакат висока инфлация - такава, каквато не е имало от времето на президента Рейгън
Съединени американски щати чакат висока инфлация - такава, каквато не е имало от времето на президента Рейгън

Потребителите купуваха повече, в сравнение с световната стопанска система може да произведе
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР