По думите му с общ бизнес и културен календар ще

...
По думите му с общ бизнес и културен календар ще
Коментари Харесай

Петков смая с ново 20: Истенския* интерес било да нямаме граница с РСМ

По думите му с общ бизнес и културен календар ще отстранен дискриминирането и езика на омразата
Премиерът Кирил Петков смая с последното си изявление. Той съобщи, че истенския* интерес е да няма граница сред България и Северна Македония. (*бел.ред допускаме, че думата, която употребява Петков би трябвало да значи - истински). Това стана по време на работна среща сред общините от България и Република Северна Македония, попадащи в обсега на Програмата за трансгранично съдействие сред двете страни 2021-2027 година, за която ни осведомиха от пресцтъра на Министерския съвет. те разгласиха и виедо от събитието във Facebook.

„ Мисля, че безусловно явно за всички ни е, че истенския български интерес и истенския интерес на РСМ е да няма граници, да има по-голяма инфраструктурна съгласуваност и повече общ бизнес “, разгласи Петков.

Министър-председателят се изрече много оптимистично за решаването на редица проблемите, които с години стоят сред страните.

„ Да има бизнеси, работеща кооперация, общ културен календар. Тогава всички други проблеми – дискриминационни, език на омразата, те ще си отидат, в случай че всичко друго стартира да работи. “, заявви той и акцентира, че това въпреки всичко не е крайната фаза, а началната фаза.

Според премиера най-хубавият мотор на положителните връзки сред страните ни е, в случай че има вложения в бизнеси.

Петков наградата, че прекарва доста време с сътрудника си Димитър Ковачевски, а задачата била двете страни да сближат позициите си.

„ Надявам се, че напълно скоро ще можем да дадем пътя на РСМ към Европейски Съюз. Защото тогава ще можем да работим без граници, да си слеем инфраструктурата “, изясни той.

Петков поздрави участниците в срещата и уточни какъв брой е значимо изпълнителната власт и общините да работят ръка за ръка. Във форума в Сандански взе участие също министърът на локалното самоуправление на Република Северна Македония Горан Милевски, съпбщиха още от Министерски съвет.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР