По думите му преговорната рамка не дава възможност на България

...
По думите му преговорната рамка не дава възможност на България
Коментари Харесай

Ковачевски категоричен: Условията за влизане на РСМ в ЕС няма да бъдат предоговаряни

По думите му преговорната рамка не дава опция на България да слага нови условия.

 

„ Двустранните връзки с България са тъкмо това – двустранни връзки – и няма да въздействат на процеса на евроинтеграция “, разяснява северномакедонският министър председател в Скопие.

 

Той изрази безапелационна позиция, че участието на Република Северна Македония в Европейски Съюз е основен приоритет освен за държавното управление в Скопие, само че и за жителите на страната. И напомни на народните представители, които би трябвало да гласоподават конституционните промени като изискване за начало на договарянията с Брюксел, че са представители на жителите, които желаят да влязат в Европейски Съюз.

 

Министър-председателят отхвърли обвиняванията на опозицията, че държавното управление коленичи пред непознати дипломати, които ще упорстват Скопие да одобри измененията в Конституцията за регистриране на българите като държавотворен народ.

 

„ Нов контракт няма да има. Нито има опция за предоговаряне. В утвърдената преговорна рамка имаме цялостна отбрана на македонския език и еднаквост. Имаме опция да се движим напред “, уточни Ковачевски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР